Privatne obaveze? Huseinbašić očito odbio BiH, pa iz sveg srca pjevao himnu Njemačke

On je svoje odabrao

Privatne obaveze? Huseinbašić očito odbio BiH, pa iz sveg srca pjevao himnu Njemačke

E. Oštraković

U toku je prijateljska utakmica mladih reprezentacija Njemačke i Japana, a trenutni rezultat je 1:1. Javnosti u Bosni i Hercegovini ova utakmica privlači pažnju zbog samo jednog nogometaša koji je na terenu, a njegovo ime je Denis Huseinbašić.

Dva gola pala su u roku od tri minute. Prvo je Njemačka povela preko Ngankama, ali je Japan samo tri minute kasnije izjednačio preko Sata.

Ova utakmica je veoma zanimljiva i za Bosnu i Hercegovinu, jer se čini da postaje jasno da Denis Huseinbašić neće igrati za našu selekciju.

Naime, Huseinbašić je dobio poziv u mladu reprezentaciju Njemačke, te se odazvao i večeras protiv Japana igra od prve minute.

Zanimljivo je to da je himnu Njemačke pjevao iz sveg srca, te se čini da je on svoju odluku već donio i da neće igrati za našu reprezentaciju.

Video možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Zaista bi bilo teško na bilo koji način objasniti zašto sa takvim žarom pjeva neku himnu, u ovom slučaju himnu Njemačke, da ima ljubav prema našoj Bosni i Hercegovini.

Osim toga, Huseinbašić se trebao naći na spisku Faruka Hadžibegića za martovske utakmice baš kao i Benjamin Tahirović.

Ipak, "privatne obaveze" su ga spriječile u tome, a izgleda da je jasno o kakvim se "obavezama" radi.

Fudbaler kojeg je Koeln doveo za "mršavih" 50.000 eura je ove sezone za Jarčeve skupio 21 nastup u svim takmičenjima uz četiri gola i poprilično je standardan.

Podsjećanja radi, direktor A reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović je u januaru kazao kako je Huseinbašić predao dokumentaciju za dobivanje bh. pasoša.

Top Komentari

nakopitam
Pametan momak i profesionalac. Sto mu treba da ga jebbu seljacine poput husare i njemu slicnih. Radije bih igrao za srbiju nego za ovo nase
4 15
user1676286668
Pametan naši traže Geld da se igra za repku ili da si nečiji sin...sretno momak sve najbolje....
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi