Nijemci otkrili zašto je Huseinbašić izabrao Bosnu i Hercegovinu: "Ovo dolazi kao iznenađenje"

Bild o mladom veznjaku

Nijemci otkrili zašto je Huseinbašić izabrao Bosnu i Hercegovinu: "Ovo dolazi kao iznenađenje"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je dobila ogromno pojačanje, ako ne za baraž onda sigurno za narednih desetak godina. Denis Huseinbašić je na kraju ipak prije Njemačke izabrao zemlju svojih roditelja. 

Činilo se da je Huseinbašić izgubljen za BiH pogotovo nakon riječi da jedva čeka debi za Njemačku, međutim nekako u tišini Savez predvođen Zvjezdanom Misimovićem je uspio nagovoriti mladog veznjaka da promijeni mišljenje.

Odluka da Huseinbašić zaigra za A selekciju naše zemlje je stigla kao iznenađenje, kako u BiH, tako i u Njemačkoj. Potvrđuje to i pisanje Bilda.

"Ovo dolazi kao iznenađenje. Profesionalac iz Koelna je izabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine ispred moguće budućnosti u Njemačkoj", navodi Bild.

Novinari najtiražnijeg lista u Njemačkoj su pisali i o potencijalno razlogu zašto je Huseinbašić ispred Elfa izabrao Zmajeve. Kao možda i presudni faktor se navodi manja konkurencija.

Oglasi

"Sada je igrač Koelna odredio smjer svoje reprezentativne budućnosti. Vjerovatno i zato što u bosanskohercegovačkom timu vidi puno veće šanse za igranje u seniorskoj reprezentaciji, a konkurencija u Njemačkoj je puno veća", navode iz Bilda.

Ovaj 22-godišnjak je igrao na U21 prvenstvu Evrope u dresu Njemačke i već tada su mnogi smatrali da je izgubljen za BiH, ali situacija se okrenula.

Huseinbašić je samo jedan u nizu "dijasporaca" koji postaju nositelji igre u novoj generaciji Zmajeva pošto su od ranije tu između ostalih Anel Ahmedhodžić, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Benjamin Tahirović i Dennis Hadžikadunić.

Talentovani veznjak će gotovo pa sigurno biti pozvan za utakmice baraža u martu kada će BiH u polufinalu igrati protiv Ukrajine.

Ono što selektora Savu Miloševića može posebno veseliti je to da se Huseinbašić izborio za startnu poziciju u dresu Jarčeva nakon turbulentnog prvog dijela sezone.

Oglasi

Novi reprezentativac BiH je bio starter na posljednjih sedam ligaških mečeva, a zamijenjen je samo jednom i to protiv Eintrachta u posljednjim minutama.

Kvalifikacije za Euro su pokazale da reprezentacija BiH jednostavno nije u stanju odigrati dva vrhunska meča u nekoliko dana, a obično je razlog slaba fizička sprema i nedostatak takmičarskog ritma kod igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upravo iz tog razloga se očekuje da Milošević na spisak uvrsti igrače sa redovnom minutažom. Podsjećanja radi, u slučaju eliminacije Ukrajine, BiH će igrati protiv boljeg iz duela Islanda i Izraela i to kao domaćin.

Inače, što se tiče Huseinbaševićevih roditelja, otac Remzija je rođen u Fojnici, dok je majka Tabia rođena Banjalučanka.

Top Komentari

Drakula
Tamo nece bit ni na klupi eto sto je izabrao BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti