Dok se u BiH nestrpljivo čeka njegovo "da", Denis Huseinbašić na spisku je reprezentacije Njemačke

U pitanju je U-21 selekcija Elfa

Dok se u BiH nestrpljivo čeka njegovo "da", Denis Huseinbašić na spisku je reprezentacije Njemačke

E. Ganibegović

Reprezentativnu pauzu koja nam predstoji iduće sedmice iskoristit će i mlade reprezentacije. Tako će reprezentacija Njemačke odigrati dvije prijateljske utakmice, a na njima bi trebao nastupiti i fudbaler kojeg željno u dresu s bh. grbom čekaju navijači Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija Njemačke do 21 godine u martu će odigrati dvije prijateljske utakmice koje će poslužiti kao dio priprema za Evropsko prvenstvo koje se igra u junu i julu mjesecu.

Protivnik Elfu će 24. marta biti Japan, dok će četiri dana kasnije biti odigrana prijateljska utakmica protiv vršnjaka iz Rumunije.

Na spisku njemačke reprezentacije ponovo se našao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i trenutno fudbaler Koelna, Denis Huseinbašić.

Nije tajna da direktor Zvjezdan Misimović i selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine čekaju njegov odgovor kada je u pitanju nastup za naš nacionalni tim, te ovo sigurno nije dobar znak.

Oglasi

Podsjetimo, on je za U-21 selekciju Njemačke debitovao 19. novembra 2022. godine i odmah postigao pogodak u pobjedi nad Italijom 4:2. Ipak, sve je i dalje otvoreno i Huseinbašić nije izgubljen, daleko od toga. 

Inače, selektor Faruk Hadžibegić prije desetak dana objavio je spisak fudbalera na koje će računati na početku kvalifikacija za EURO u duelima protiv Islanda i Slovačke, te je u tim uvrstio Benjamina Tahirovića iz Rome.

Ovaj fudbaler se mnogo manje nećkao nego Denis Huseinbašić kada je izbor reprezentacije u pitanju, te je jasno i glasno poručio da želi igrati samo za Bosnu i Hercegovinu, te se tako u predstojeće dvije utakmice nada debiju.

Hadžibegić je potvrdio da na odgovor Huseinbašića još uvijek čeka, a za nadati se da će ovaj sjajni fudbaler na kraju ipak izabrati Bosnu i Hercegovinu.

Huseinbašić je ove sezone na 20 nastupa za prvi tim Koelna postigao četiri pogotka i dodao dvije asistencije. Na tri utakmice u Regionalligi postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju. 

Top Komentari

PapaK
Ne obracati vise paznju na njega, to je to. Hvala Bogu, ima jos kamaru talenata sirom Evrope. Hamulic je za ovog Iniesta. Neka drzi ruku na njemackom grbu, ko ga jbe.
3 3
Salt_boy075
Dijete reklo svoje da nece da igra za nas,isto kao Seferovic,neka mu je sretno i nek bude najbolji Njemacki igrac,nij3 do njega do roditelja i vjerovatno nisu uspjeli u zivotu u Njemackoj pa zele to nadoknaditi sa dijetom.Prava Njemacka familija koja potice iz Bavrske iz doba 17 stoljeca!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije