Denis Zvonić: Koji bismo bili u Premijer ligi? U samom vrhu!
Denis Zvonić stub je obrane mostarskog Veleža.

Kapetan mostarskog tima uvjeren je da bi Velež već sada igrao važnu ulogu u PL

Denis Zvonić: Koji bismo bili u Premijer ligi? U samom vrhu! · Intervju

Euforija oko nogometaša mostarskog Veleža posljednjih dana je, barem u dijelu grada koji diše za Rođene, dosegla razinu ključanja. Rijetko se gdje priča o čemu drugom osim o majstorijama Fajića, Brandaa, Behrama i ostalih igrača u crvenim dresovima.

Velika posjećenost na stadionu Rođeni je nekako sama po sebi poslije priprema na kojima su mostarski nogometaši ostavili sjajan dojam bila i očekivana. O svemu tome za SportSport.ba pričao je i Denis Dena Zvonić, stub obrane Veleža i momak koji je oko svoje ruke ponovno navukao traku namijenjenu Veležovom kapetanu.

Denis je nedavno i produžio ugovor sa svojim matičnim klubom, neizostavni je član postave koju Ibro Rahimić šalje na teren a svojim zalaganjem, igrama i ponašanjem Denis je sve to i zaslužio. Prvo što nas je zanimalo od Zvonića je njegovo mišljenje o tome kako bi Velež s ovim sastavom trenutno stajao u Premijer ligi?

„Pa na ovoj pauzi smo odigrali dovoljan broj utakmica s Premijerligašima u kojima se jasno i dobro moglo vidjeti da se možemo nositi s ekipama koje su u vrhu elitnog ranga bh. nogometa“ – otpočeo je Zvonić i dodao: - „ Sada, gdje bi konkretno bili je nezahvalno govoriti ali sam uvjeren da se ne bi borili za ostanak. Realnije je reći da bi se nalazili u vrhu ljestvice jer smo osjetili da imamo u nogama taj nivo nogometa, ali kažem, zaista je nezahvalno pričati o tome. Utakmice odigrane protiv Premijerligaša, iako pripremne, rekle su svoje. Siguran sam da bismo bili, bolje rečeno, siguran sam da ćemo kada se ako Bog da plasiramo tamo biti i više nego konkurentni svima“.

Jesi li se uoči sezone nadao ovolikom interesu za vaše utakmice i generalno ovoj euforiji koja se podigla oko Veleža?

„Pa da kažem da nisam očekivao slagao bih. Nadao sam se ovolikoj posjeti jer nama su odavno navijači 12-ti igrač. Iskreno, u idućim utakmicama očekujem još veću i bolju posjetu na našem stadionu. O nama sada svi imaju samo riječi hvale, kako i ne bi kada se zna kakvu smo golgotu prošli, od stanja kada je klub bio pred gašenjem, do ovoga kada smo klub digli iz pepela i pred vrata povratka u PL. Vjerujte, znam to najbolje, bio sam tu i kada je bilo sve blizu kraha a i sada sam, uz sreću da je kapetanska traka na mojoj ruci. Vjerujte, kao što sam vam rekao, u utakmicama pred nama možete očekivati još više ljudi na našim utakmicama na stadionu „Rođeni“.

Imaš li prijatelja u redovima gradskog rivala Zrinjskog i što oni kažu o stanju u Veležu trenutno?

„Naravno da imam, nije to slučaj samo sa mnom, normalno je da se poznajemo. Konkretno ja sam igrao s Abidom Mujagićem u Zvijezdi iz Gradačca ali dobar sam s još nekoliko momaka. Da budem iskren, ne pričamo previše o stanju ni u jednom ni drugom taboru, ali je važno da jedni druge poštujemo i siguran sam da oni prate ono što mi radimo isto kao što mi moramo pohvaliti njihove naslove državnog prvaka. Ono u što vjerujem je da i jedni i drugi s nestrpljenjem očekujemo gradske derbije jer su to za naš grad posebne utakmice“.

Denis, jesu li igrači koji nisu iz Mostara shvatili šta je Velež i šta znači ljudima koji navijaju i koji vole ovaj klub?

„Naravno, ja kao Mostarac i Veležovac, na kraju krajeva i kao kapetan uvijek apostrofiram to. Velež mora da bude iznad svih i iznad svega. Trebaju biti svjesni kolika je čast i kolika je odgovornost igrati u ovom dresu i nositi ovaj grb na grudima. Uvijek spominjem velika imena koja su kroz prošlost igrala u ovom klubu i siguran sam da momci to dobro znaju a kao što vidite, problema zasad nema, svi smo kao jedan i odani smo samo jednom cilju – Premijer ligi“.

Bojiš li se, u ovoj situaciji kada je sve onako kako treba, da klub ne zahvati neka kriza rezultata?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Ja jednostavno ne mogu, ne želim a i ne znam tako razmišljati. U situaciji kakva jeste kriza nikome ne pada na pamet. Ono u što ja vjerujem je da ćemo samo rasti kako sezona odmiče i da ćemo pružati sve bolje i bolje partije jer iako igramo dobro u našoj igri ima još dosta prostora za napredak. Vjerujem u ovaj tim i u ove momke i da ćemo do našeg cilja doći bez ikakvih kriza i bez nekih većih problema obradovati naše navijače i zajedno slaviti na kraju sezone“.

Denis Zvonić igrač je u najboljim nogometnim godinama (27) i uvjeren je da najbolji dani za njega i njegov Velež tek dolaze. Ako se po jutru dan poznaje...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Uvijek neke bombastične izjave za koje se najčešće ispostavi da su promašaj. Da se nadamo da i ova neće doživjeti istu sudbinu. Nije đaba ona narodna: 'Prvo skoči pa reci hop'. I još ono što se često događa da više od polovice igrača koji osiguraju ulazak u viši rang neosjete slast igranja u višem rangu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi