Nikog život nije pregazio kao čovjeka o čijem golu se priča i 25 godina kasnije

Izgleda neprepoznatljivo

Nikog život nije pregazio kao čovjeka o čijem golu se priča i 25 godina kasnije

A. Čaušević

Nakon duže vremena u javnosti je snimljen jedan od najboljih fudbalera 90-ih godina prošlog vijeka upamćen po nevjerovatnom golu postignutom na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. 

Danas ima 54. godine i izgleda značajno drugačije nego u odnosu na igračke dane, neki su spremni reći i da je neprepoznatljiv.

Godine i vrijeme su učinile svoje pa je Dennis Bergkamp danas za mnoge neprepoznatljiv, a ovog vikenda se nakon duže vremena pojavio u javnosti.

Nizozemac je bio na stadionu Hayer Lane te je posmatrao meč između klubova Bromleya i Barneta, a razlog je njegov sin.

Naime, 24-godišnji Mitchel je član Bromley koji se inače takmičit u petom rangu engleskog fudbala i već sada je jasno da neće biti ni blizu uspješan kao njegov otac.

Oglasi

Bergkamp je ljubiteljima fudbala ostao upamćen po sjajnim igrama u Arsenalu te reprezentacije Nizozemske.

Kao član Topnika je postigao čuveni gol protiv Newcastle Uniteda kada je okrenuo nekooliko protivnika te magijom poslao loptu u mrežu.

Pamti se i njegov gol sa Svjetskog prvenstva 1998. godine protiv Argentine kada je jednu dubinsku loptu pretvorio u čaroban volej za pobjedu Lala.

Njegovu karijeru je obilježio i strah od letenja zbog čega je propustio brojne gostujuće mečeve kako na klupskom tako i reprezentativnom nivou.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Igračko ime izgradio je u Ajaxu, a jedan dio karijere je proveo i u milanskom Interu. Bio je član čuvene generacije Arsenala koja je jedina završila sezonu u Premiershipu bez poraza.

Top Komentari

FreedomBH
Ovo rade svaki dan, nikad nista normalno da napisu. Ko jos moze ostat nakon 20+ godina isti? Na ovom portalu sve ludji od ludjeg rade.
0 0
MosaNjazri
Kakvi ste vi debili,čovjek skoro isti samo što je ostario,dabogda ništa više ne napisali idioti!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi