Svjetlo na kraju tunela za Dennisa Hadžikadunića!

Nakon reprezentativne pauze

Svjetlo na kraju tunela za Dennisa Hadžikadunića!

A. Čaušević

Bh. reprezentativci, računajući i Dennisa Hadžikadunića, su se vratili klupskim obavezama. Konačno je stigla i najave lijepe vijesti za standardnog bh. reprezentativca od strane njegovog trenera. 

Bez obzira što nije igrao nekoliko mjeseci Hadžikadunić se našao na spisku Faruka Hadžibegića za martovsko okupljanje te je upisao minutažu u pobjedi nad Islandom(3:0).

Hadžikadunić je ušao u posljednjih 20-ak minuta susreta, dok je drugi meč, odnosno poraz od Slovačke(0:2) odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Ovaj 24-godišnjak je zimus prešao u Mallorcu, a još uvijek nije debitovao za novi klub, tačnije u nekoliko navrata je bio u rosteru, ali Javier Aguirre mu nije dao šansu.

Ipak, izgleda da je standardni bh. reprezentativac pronašao svjetlo na kraju tunela. To se se da nagovijestiti iz riječi njegovog trenera.

Mallorca sezonu nastavlja u petak kada će biti domaćin Osasuni, a Hadžikadunić bi se mogao naći u startnoj postavi.

Oglasi

"Pitanje je ko će igrati desnog štopera u odbrani. Dennis je dobro, išao je na reprezentativno okupljanje, igrao je u jednom meču. Znat ćemo sutra", kazao je iskusni stručnjak.

Otkako je dobio zeleno svjetlo za nastupe Hadžikadunić je pet mečeva presjedio na klupi, dok protiv Elchea i Villarreala uopšte nije bio u rosteru.

Kako stvari stoje štoper će se na kraju sezone vratiti u Rostov i bila bi prava šteta da do tada ne upiše niti jedan nastup u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Hadžikadunić bi bilo idealno da pokaže svoje znanje u najjačem rangu španskog fudbala što bi mu na neki način otvorila vrata u nekoj od najjačih liga Evrope jer teško je vjerovati da će se vraćati u Rostov.

Dobar dio 2022. godine proveo je na posudbi u matičnom Malmeu s kojim je osvojio i Kup Švedske, a tranfer u Mallorcu mu je dugi otkako je Rusija počela agresiju na Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi