Bivši prvak Evrope pregovara s Rostovom, otvara se prilika života za Dennisa Hadžikadunića

Feyenoord dovodi bh. reprezentativca?

Bivši prvak Evrope pregovara s Rostovom, otvara se prilika života za Dennisa Hadžikadunića

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić sve je traženiji, ali još nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Gotovo je sigurno da će stoper visok 1,91 metar napustiti ruski Rostov. Za 24-godišnjeg defanzivca odavno se zanima turski velikan Fenerbahče, a sada se u igru uključio i nizozemski velikan Feyenoord.

Hadžikadunić ima ugovor s Rostovom do ljeta 2023. godine. Zbog ratne situacije između Rusije i Ukrajijne, prošle zime je mogao iskoristiti pravilo FIFA-e, pa je posuđen do decembra svom starom klubu Malmeu, gdje je pružao dosta dobre partije.

Njegova tržišna vrijednost iznosi 3,5 miliona eura, ai Feyenoord ima priliku da ga otkupi za manji iznos jer praktično izlazi iz ugovora s Rostovom.

Feyenoord je ušao u pregovore s Rostovom kako bi dogovorio dolazak bh. reprezentativca, nakon što je prethodno propao transfer Kamila Piatkowskog, poljskog reprezentativca iz redova Salzburga.

Hadžikadunić ima 19 nastupa u dresu Bosne i Hercegovine i u posljednje vrijeme je sa Anelom Ahmedhodžićem činio tandem u srcu odbrane Zmajeva, koje u martu čeka početak kvalifikacija za EURO 2024.

Feyenoord je trenutno lider u Erediviziji sa 34 boda i ima tri boda više od Ajaxa i PSV-a nakon 15 kola. U klubu iz Rotterdama već nastupaju neki vrhunski igrači, a nema dileme da bi samom Dennisu bio veliki iskorak u karijeri da zaigra u jednoj od najboljih evropskih liga i za jedan od najslavnijih klubova i u Nizozemskoj, ali i u Evropi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj tim bio je 15 puta prvak Nizozemske, ima 13 trofeja u Kupu, dva naslova Kup UEFA i jedan naslov evropskog prvaka.

Prvak Evrope ovaj tim je bio 6. maja 1970. godine u Milanu, kada je na slavnom San Siru sa 2:1 nakon produžetaka pobijedio škotski Celtic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi