Hadžikadunić neće u Italiju i Njemačku? U igri je velikan koji ne dolazi iz Liga petice

Bh. reprezentativac se nema namjeru vratiti u Rostov

Hadžikadunić neće u Italiju i Njemačku? U igri je velikan koji ne dolazi iz Liga petice

A. Čaušević

Zimski prijelazni rok je počeo te fudbaleri koji imaju nejasan status nastoje da što prije riješe svoju budućnost i pronađu nove sredine gdje će igrati. Među njima je i bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić.

Hadžikadunić je proteklu godinu proveo u Malmeu gdje je igrao posuđen igrač iz Rostova. Transfer se realizovao prvenstvo zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Strani igrači koji su igrali u Rusiji dobili su zeleno svjetlo od FIFA-e da mogu napustiti klubove što je Hadžikadunić iskoristio i vratio se u matični klub.

Ovaj 24-godišnjak se nema namjeru vraćati u ruski klub s kojim mu je ugovor važan do kraja sezone te njegov menadžer već traži nove sredine.

U turskim medijima se pojavila vijest da bi Hadžikadunić mogao potpisati za Fenerbahce. Objavljena je i izjava menadžera koji zastupa vrlo dobrog štopera.

"Mogu reći da pozitivno gledamo na Tursku, prve želje su nam bile Njemačka ili Italija, a sada je u igri Turska. Ako stvari budu išle dobro i dođe ponude, vrlo je izvjesno da će Dennis igrati u Turskoj", rekao je njegov menadžer za Takvim.

Oglasi

Kanarinci sa Bosfora su već devet godina bez titule prvaka što je predug period za takav klub. Ove sezone igraju vrlo dobro i trenutno su u samom vrhu jer im vodeći Galatasaray bježi jedan bod.

Fenerbahce je izborio i plasman u osminu finala Europa lige. Sezona je za sada vrlo dobra, ali da li bi se osvojio trofej potrebna su i neka od pojačanja zbog čega je jedna od meta i naš Hadžikadunić.

Prethodnih dana spominjao se i mogući transfer u Schalke 04, a nema sumnje da će biti špekulacija i narednim danima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Hadžikadunić je u Rostov stigao prije četiri godine kada je plaćen milion eura, ali u žutom dresu ga kako sada stvari stoje više nećemo gledati. 

Za reprezentaciju BiH igra duže od dvije godine. Do sada je skupio 19 nastupa i zalog je za budućnost te se očekuje da ga i nasljednik Ivayla Peteva, ma ko to bio, poziva na okupljanja. 

Top Komentari

Mowzilla
"...igrac je mastao o ligama petice, ali ja kao menadzer sam tu da mu unistim snove i da mu upropastim karijeru slanjem u tursku..."
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti