Bh. reprezentativac je već u avionu i ide na potpis, fanovima ostavio zagonetnu poruku

Gdje nastavlja karijeru?

Bh. reprezentativac je već u avionu i ide na potpis, fanovima ostavio zagonetnu poruku

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić već je u avionu, ali je pitanje koje je njegovo naredno odredište.

Već je gotovo pa sigurno da Hadžikadunić napušta ruski Rostov s kojim ima ugovor do ljeta ove godine. On je iskoristio FIFA pravilo zbog ratnog stanja u Ukrajini i napustio Rusiju, pa se vratio u Švedsku gdje je u prvom dijelu tekuće sezone nastupao za Malmo i to vrlo dobro.

S obzirom da ne planira više nastupati u Rusiji, radi se uveliko na njegovom transferu iz Rostova, koji ga je primoran prodati po, naravno, manjoj cifri od one po kojoj trenutno igrač vrijedi, a sve zbog toga što mu je praktično ugovor pri kraju.

Turski velikan Fenerbahče prvi se stavio u red za dovođenje Hadžikadunića, no nije bio previše konkretan, pa je dobio konkurenciju u vidu drugih velikih timova.

Screenshot: Instagram

Izgleda kao da je Feyenoord najzainteresovaniji u ovom trenutku za kupovinu mladog štopera, a spominje se i francuski Toulouse, koji bi vrlo brzo trebao da predstavi budućeg bh. reprezentativca Saida Hamulića, koji će doći iz Poljske.

Klubovi poput Bešiktaša i Schalkea također su zainteresovani za Hadžikadunića, koji se danas ukrcao u avion i već je na putu prema novom klubu, ali teško je pretpostaviti da li će sletjeti u Rotterdam, Istanbul ili neki drugi evropski grad.

Oglasi

Iz aviona je poslao zagonetnu poruku s pitanje koja je njegova naredna stanica. U ponuđenoj anketi postavio je zastave Turske, Njemačke, Italije i Nizozemske.

Broj kubova koji ga žele najbolje govore o Hadžikadunićevom kvalitetu i odigranim utakmicama u dresu Malmea, a nama ostaje još da vidimo u kojem od klubova će nastaviti karijeru.

Po mnogima je Feyenoord već "završio posao", no nogometni prijelazni rokovi znaju da donesu iznenađenja, tako da ćemo sačekati još nekoliko dana ili sati da bismo saznali konačnu istinu.

Feyenoord je trenutno lider u Erediviziji sa 34 boda i ima tri boda više od Ajaxa i PSV-a nakon 15 kola. U klubu iz Rotterdama već nastupaju neki vrhunski igrači, a nema dileme da bi samom Dennisu bio veliki iskorak u karijeri da zaigra u jednoj od najboljih evropskih liga i za jedan od najslavnijih klubova i u Nizozemskoj, ali i u Evropi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj tim bio je 15 puta prvak Nizozemske, ima 13 trofeja u Kupu, dva naslova Kup UEFA i jedan naslov evropskog prvaka.

Prvak Evrope ovaj tim je bio 6. maja 1970. godine u Milanu, kada je na slavnom San Siru sa 2:1 nakon produžetaka pobijedio škotski Celtic.

Top Komentari

herrr_remi
Najbolje bi mu bilo u Feyenoord. U svakom slučaju sretno zmaju.
4 1
SamoSiroki
Eto ga u fk Sarajevo. Bio bi standardan?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi