Hoće li Hadžikadunić danas konačno debitovati za Mallorcu?

Opet je na klupi

Hoće li Hadžikadunić danas konačno debitovati za Mallorcu?

E. Ganibegović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić zimus je napustio Malmo i potpisao za Mallorcu. Ipak, u ovom španskom klubu ne proživljava baš najljepše dane u životu.

Otkako je stigao u ovog člana Primere, Mallorca je odigrala sedam utakmica, no on nije dobio priliku da debituje.

Na tri meča nije bio u sastavu, dok je četiri presjedio na klupi za rezervne igrače, a ni danas neće debitovati od prve minute.

Nakon što je bio van konkurencije prije osam dana u porazu od Elchea, Hadžikadunić se danas vratio u tim no ponovo će na klupu.

Od 14 sati Mallorca dočekuje Real Sociedad. Valjent ne može igrati zbog povrede leđa, pa smo se nadali da ćemo Dennisa možda vidjeti u startnih 11, no ništa od toga.

Trener Aguirre odlučio je da ga ponovo stavi na klupu, a prednost ispred njega dobili su stoperi Gonzalez, Raillo i Nastasić.

Oglasi

Mallorca ovu utakmicu dočekuje na desetoj poziciji s 31 osvojenim bodom, dok je Real Sociedad četvrti s 44i b ori se za plasman u Ligu prvaka.

Za nadati se da će Hadžikadunić dobiti šansu s klupe i da će konačno debitovati za ovaj tim, te tako dignuti formu i pred reprezentativno okupljanje.

Podsjetimo, on je dobio poziv Faruka Hadžibegića za utakmice protiv Islanda i Slovačke, a okupljanje Zmajeva zakazano je za devet dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca: Rajković, Maffeo, Gonzalez, Raillo, Nastasić, Costa, Rodriguez, Baba, Ruiz, Lee, Kadewere.

Real Sociedad: Remiro, Pacheco, Le Normand, Rico, Gorosabel, Zubimendi, Merino, Silva, Oyarzabal, Mendez, Fernandez. 

Top Komentari

rl9_barca
Definitivno odbrana protiv islanda treba bitii,,stoperi kolasinac i ahmethodzic,po bekovima dedic i gazibegovic,standardni ljudi,,kriminalno bi biko vjerovati hadzikadunicu i sanicaninu koji jisu igrali 2mj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi