Rusi prave problem, Hadžikadunić još uvijek nema pravo da zaigra za Mallorcu
Zmaj stigao u Mallorcu koja ga još uvijek ne može registrovati.

Njegov bivši klub

Rusi prave problem, Hadžikadunić još uvijek nema pravo da zaigra za Mallorcu

E. Ganibegović

Dennis Hadžikadunić napravio je korak dalje u karijeri i postao novi bh. reprezenativac u ligama petice, no samo nekoliko dana nakon potpisa suočava se s (ne)očekivanim problemima.

Mladi bh. defanzivac prije nekoliko dana stigao je u Španiju i potpisao za Mallorcu.

Kako rat u Ukrajini još uvijek traje, iskoristio je pravo da kao strani fudbaler ode na posudbu iz ruskog kluba, u ovom slučaju iz Rostova s kojim još uvijek ima ugovor.

Prethodno je bio na posudbi u svom matičnom Malmou, a sada je odlučio da ode korak dalje u karijeri i izabrao je Primeru.

Prije šest dana Mallorca je s 1:0 bila bolje od Celte iz Viga, a Hadžikadunića nije bilo u zapisniku za tu utakmicu.

Nadali smo se da bi trebao debitovati u narednom meču protiv Cadiza, no to se po svemu sudeći neće dogoditi.

Oglasi

Razlog za to jeste Rostov koji pravi probleme u ovom slučaju, no čelnici Mallorce sigurno ne mogu reći da takvo nešto nisu očekivali.

Naime, Hadžikadunić je u Mallorcu stigao na posudbu do kraja sezone i to bez znanja čelnika ruskog kluba.

Rostov je za posudbu Hadžikadunića saznao iz medija, te sada traži određeno obeštećenje od Mallorce, te do tada ovaj klub ne može registrovati bh. fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nadamo se kako će se sve brzo riješiti, te da će Dennis Hadžikadunić što prije moći debitovati za novi tim i pokazati šta zna u jednoj od najjačih liga Evrope.

Za manje od dva mjeseca počinju i kvalifikacije za EURO, te je i za selektora Hadžibegića vrlo bitno da ima spremnog Hadžikadunića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi