Dennis Hadžikadunić karijeru nastavlja u La Ligi!

Bh. reprezentativac

Dennis Hadžikadunić karijeru nastavlja u La Ligi!

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić karijeru nastavlja u Španiji i u narednim satima postat će novi član Mallorce s kojom je dogovorio sve uslove oko ugovora.

Dennis Hadžikadunić konačno je riješio dileme o novom timu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine prošao je ljekarske preglede u Španiji i uskoro će potpisati ugovor s Mallorcom.

Ugovor bi trebao biti ozvaničen u narednim satima i tako je konačno riješena dilema gdje će ovaj 24-godišnji defanzivac nastaviti karijeru nakon odlaska iz Malmea.

Podsjetimo, on je u švedskom timu bio na posudbi u proteklih šest mjeseci nakon što je iskoristio opciju da ode iz ruskog Rostova zbog svih ratnih dešavanja u Ukrajini.

Dennis Hadžikadunić je karijeru počeo u Malmeu. Igrao je za omladinske selekcije i prvi tim, a 2018. godine je potpisao za Rostov u transferu vrijednom milion eura. To je bio jako dobar potez jer je imao redovne nastupe u vrlo jakoj ligi.

Oglasi

U Rusiji je igrao odlično. Privukao je pažnju na sebe, ali je kao i veliki broj drugih fudbalera odlučio otići iz ove zemlje nakon što su Rusi izvršli invaziju na Ukrajinu.

Zahvaljujući posebnoj FIFA regulativi besplatno je potpisao ugovor s Malmeom. Tamo je proveo prethodnih šest mjeseci, igrao je dosta dobro, no saradnja nije nastavljena te je bilo jasno da će ove zime bh. defanzivac promijeni klub.

Za Hadžikadunića je ovog januara vladao veliki interes. Povezivao se s brojnim klubovima, najviše s nizozemskim Feyenoordom, a u igri su bili još Schalke 04 i turski velikan Fenerbahče.

Mallorca se nigdje nije spominjala kao moguća destinacija za reprezentativca Bosne i Hercegovine. Na kraju je završio u ovom klubu i uskoro će sve postati službeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca ove sezone igra dosta dobro u La Ligi. Trenutno su na 10. mjestu tabale s 22 osvojena boda, a interesantno je da imaju veoma dobru odbranu ove sezone.

U 17 odigranih utakmica u La Ligi ovaj tim je primio samo 16 pogodaka, a problem im je i napad jer su zabili svega 14 golova u dosadašnjem dijelu sezone.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
sam dase ne zapali klupa mallorce od preceranog sjedenja na trebine ga je jazuk poslat
3 9
zeničkidokosti
Kali se tu majstore, najbolju moguću opciju si izabrao
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti