Hoće li Dennis Hadžikadunić i Mallorca velikana ostaviti na rubu provalije u niži rang?

Večeras susret 36. kola La Lige

Hoće li Dennis Hadžikadunić i Mallorca velikana ostaviti na rubu provalije u niži rang?

E. Ganibegović

Dok je Barcelona još odavno obezbijedila titulu prvaka, madridski Real i Atletico Ligu prvaka, a vrlo vjerovatno i Real Sociedad, situacija u borbi za ostanak će biti napeta do samog kraja. Hoće li večeras klub bh. reprezentativca velikana gurnuti ka nižem rangu?

Elche koji ima 21 bod na posljednjem mjestu je davno prežaljen i naredne sezone igrati će u Segundi, no čak sedam drugih timova strepi za ostanak do kraja.

Espanyol je u najtežoj situaciji koji na 19. mjestu ima 35 bodova, dok po 38 iznad njega imaju Getafe, Cadiz i Valladolid. Bod više ima Celta, a 40 Valencia.

Dvanaesta Mallorca ima 44 boda i oni u završnicu sezone ulaze mirno, a večeras igraju susret 36. kola La Lige protiv Valencije koja je samo dva boda iznad crte.

Šišmiši su u veoma nezavidnoj situaciji. Malo ko je na početku sezone mogao pomisliti da će se tako veliki klub naći u borbi za ostanak, a situacija u samoj završnici nije nimalo bajna.

Pobjedom večeras Valencia bi napravila veliki korak ka mirnoj luci, no ukoliko slave Dennis Hadžikadunić i ekipa, do kraja će strepiti, a možda i ispasti što bi bilo veliko iznenađenje.

Oglasi

Ono što nas u Bosni i Hercegovini može radovati jeste to da će Dennis Hadžikadunić vrlo vjerovatno naći svoje mjesto u početnoj postavi Mallorce.

Mallorca: Rajković; Sanchez, Valjent, Hadžikadunić, Copete, Pablo Maffeo; Ndiaye, Rodriguez, Baba, Lee Kang-in; Muriqi. 

Valencia: Mamardashvili; Correia, Diakhaby, Gabriel Paulista, Gaya; Nico, Guerra, Andre Almeida; Diego Lopez, Cavani, Kluivert.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj susret počinje u 19:30, dok dva sata kasnije u Pamploni Osasuna dočekuje Bilbao, a oba tima do kraja će se boriti za sedmo mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. 

Na tom mjestu trenutno je upravo Bilbao s 50 bodova, po bod manje imaju Girona i Sevilla, a s 47 nakon njih slijedi Osasuna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi