Dennis Hadžikadunić kao spas za posrnulog velikana
Bh. defanzivac nema namjeru da se vraća u ruski klub i iskoristit će mogućnost da ode na novu posudbu do isteka ugovora

Seli u Bundesligu?

Dennis Hadžikadunić kao spas za posrnulog velikana

Midhat Šljivak

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić (24) nema namjeru da se vraća u Rusiju u ekipu Rostova, a karijeru bi ovaj defanzivac mogao nastaviti u Njemačkoj.

Dennis Hadžikadunić još uvijek je pod ugovorom s ruskim Rostovom. Ipak, bh. fudbaler nema namjeru da se vraća u ovaj klub i iskoristit će mogućnost posudbe do isteka ugovora s ovim timom.

Karijeru bi 24-godišnji defanzivac mogao nastaviti u njemačkoj Bundesligi. Interes za našeg fudbalera pokazuje Schalke 04 i tim iz Gelsenkirchena bi mogao biti naredna destinacija za sjajnog štopera.

Schalke traži pojačanja u odbrani. Međutim, finansije im onemogućavaju da izdvoje milionske iznose za nove igrače, pa traže opcije za posudbe iz drugih ekipa.

Dennis Hadžikadunić se čini kao najbolja moguća opcija za njemačkog velikana. On zahvaljujući posebnoj regulativi za strane igrače u Rusiji može biti besplatno posuđen drugom timu i ovu opciju je spreman ponovo aktivirati.

Hadžikadunić je to učinio i prije nekoliko mjeseci kada je potpisao za Malme. Saradnju s ovim timom nije obnovio i sada sagledava druge opcije, a Schalke bi mogao biti privremeno rješenje.

Oglasi

Sportski direktor njemačkog kluba Peter Knäbel i trener Thomas Reis razmatraju sve opcije. Hadžikadunić je ozbiljna prilika na tržištu, posebno kada se zna da nemaju novca kojim bi se razbacivali.

Schalke je nakon prvog dijela sezone u Bundesligi u veoma teškoj situaciji i nalazi se na posljednjem mjestu sa samo devet osvojenih bodova.

Primili su čak 32 pogotka u 15 utakmica, druga su najslabija odrbana lige i pojačanja u defanzivi su im neophodna u potrazi za spasom i opstankom u Budesligi.

Vidjet ćemo hoće li im bh. reprezentativac donijeti spas i hoće li se odlučiti da ga angažuju u ostatku bundesligaške sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dennis Hadžikadunić je karijeru počeo u Malmeu, a 2018. godine je potpisao za Rostov u trasferu vrijednom milion eura.

Sjajni defanzivac je za nacionalni tim Bosne i Hercegovine odigrao 19 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi