Novi prijelomni momenti u karijeri Dennisa Hadžikadunića: Gdje će Zmaj nastaviti karijeru?

Napušta Mallorcu

Novi prijelomni momenti u karijeri Dennisa Hadžikadunića: Gdje će Zmaj nastaviti karijeru?

Eldar Ganibegović

Ovo ljeto donijet će nove prijelomne momente u karijeri Dennisa Hadžikadunića, s obzirom na to da će morati pažljivo odabrati novi klub kako bi nastavio napredovati.

Bh. defanzivac Dennis Hadžikadunić minulu polusezonu proveo je na posudbi u španskoj Mallorci, no jučer se putem Instagrama oprostio od tima iz Primere.

"Hvala za sve", napisao je Hadžikadunić u opisu tri objavljene fotografije, te označio zvanični protiv Mallorce.

On je u Mallorci imao dosta problema, s obzirom na to da je čekao desetak utakmica na debi, no kada ga je dočekao postao je neizostavan član prve postave.

Nastupio je na osam utakmica sve do nesretne povrede zbog koje je propustio finiš sezone i utakmice reprezentacije protiv Portugala i Luksemburga, no kako je SportSport.ba potvrđeno, povreda bi već do kraja juna trebala biti stvar prošlosti za njega.

Oglasi

A, dakle, stvar prošlosti za njega je i Mallorca. Hadžikadunić je pod ugovorom s ruskim Rostovom do ljeta 2026. godine, ali u Rusiju se skoro pa sigurno neće vratiti.

Očekuje se kako će popularni Brko na novu posudbu, jer u Rusiju ne želi da se vraća zbog situacije u toj državi, tj. zbog sukoba s Ukrajinom.

Interesa za njega ne manjka, te bi trebao ostati u nekoj od najboljih pet evropskih liga, a vidjet ćemo kakav će izbor napraviti i da li će to biti dobro za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Hadžikadunić je ponikao u Malmou u kojem je i proveo prvi dio minule sezone, a igrao je još za Trelleborg.  

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 20 nastupa, a prethodno je igrao za mlađe selekcije Švedske gdje je nastupio 37 puta i postigao jedan gol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi