Depay: Nisam stigao ni da upoznam Messija

Ostaje žal

Depay: Nisam stigao ni da upoznam Messija

Edmir Škorić

Memphis Depay mogao bi da bude jedan od ključnih igrača Barcelne u novoj sezoni.

Depay je kao slobodan igrač u Barcelonu stigao iz Lyona i već u prvim utakmicama za Katalonce pokazao da je pravi pogodak.

Nadao se Depay da će igrati zajedno s Lionelom Messijem, ali na kraju ej Barcelona morala da pusti Argentinca da ode u PSG jer nije mogla da ispuni financijske zahteve La Lige za fair-play.

"Nisam stigao ni da ga upoznam. Kasnio je na pripreme zbog pauze od Copa Americe, pa eto nisam stigao ni da ga pozdravim", kazao je pomalo tužnim glasom Depay.

Pa ipak, prema njegovim izjavama, Memphis se u Barceloni osjeća kao kod kuće.
"Svi su bili jako ljubazni i olakšali su mi ovaj početak. Pique mi je puno pomogao jer mu je engleski dobar. I dobro se zabavljam s Albom", rekao je nizozemski krilni napadač.

"Naravno, tu su i neki momci koje znam od ranije i iz reprezentacije. Uglavnom, atmosfera među nama je na zavidnom nivou trenutno".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Depay je debitovao protiv Real Sociedada u 4:2 pobjedi Barcelone prošle nedjelje, a Katalonci sada gostuju Athletic Bilbau. Taj meč igra se sutra od 22 sata na San Mamesu.

U međuvremenu trener Ronald Koeman objavio je spisak igrača na koje računa za ovo kolo, a na spisku opet nema našeg Miralema Pjanića, kao niti ranije otpisanog Samuela Umtitija. Sergija Aguera, koji je stigao iz Manchester Cityja, nema zbog povrede, a i klub tek treba da ga registruje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi