Deportivo i Mallorca za plasman u La Ligu
(Foto: EPA)

Duel popularnih timova za jedno mjesto

Deportivo i Mallorca za plasman u La Ligu

Midhat Šljivak

Deportivo La Coruna i Mallorca učesnici su finala doigravanja za plasman u La Ligu.

Deportivo je sinoć kao gost savladao Malagu sa 0:1 i sa ukupnim rezultatom 2:5 je prošao u finale, a tamo će ih dočekati ekipa Mallorce.

Ovaj tim je danas poražen od Albacetea kao gost sa 1:0, ali zahvaljujući pobjedi od 0:2 iz prve utakmice, Mallorca će imati šansu da se vrati u društvo najboljih španskih klubova.

Jedini gol na meču danas je postignut u 16. minuti. Jeremie Bela je pogodio za 1:0 iz slobodnog udarca, ali na kraju je ovaj gol bio nedovoljan za Albacete.

Tako će Mallorca imati šansu da se vrati u La Ligu nakon šest godina, a svi ljubitelji fudbala se dobro sjećaju šta je ovaj tim značio u prvenstvu Španije u proteklih 20-ak godina.

Prva utakmica finala doigravanja igra se na Mallorci, a revanš u La Coruni.

Polufinale doigravanja:

Albacete - Mallorca 1:0 (0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi