Derbi Bosne i Hercegovine kao epicentar subotnjih dešavanja

Nastavlja se Premijer liga

Derbi Bosne i Hercegovine kao epicentar subotnjih dešavanja

A. Čaušević

Premijer liga BiH će se nastavlja u subotu sa tri utakmice 19. kola Premijer lige.

Najviše pažnje privlači duel na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje se od 13 sati sastaju Sarajevo i Velež, duel starih rivala koji je zbog dugogodišnjeg rivalstva nekada i nazvan derbijem Bosne i Hercegovine.

Domaći traže trijumf za odlazak na pauzu u dobrom raspoloženju, ali će biti oslabljeni za neigranje suspendovanih Darka Bodula i Anela Hebibovića.

"Dobro smo trenirali u uslovima koje imamo. Imamo nešto povrijeđenih i viroznih, ali ekipa će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Dolazi nam ekipa koja ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uslove vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i teška", rekao je trener Sarajeva Goran Sablić.

Velež je u gostima pobijedio Leotar te je u posljednjih nekoliko mečeva izašao iz krize te u bh. prijestonlicu stiže s određenom dozom optimizma da može do pozitivnog rezultata.

"Bili smo Širokom Brijegu i gledali utakmicu Sarajeva.Mogu reći da je Sarajevo odigralo prvo poluvrijeme možda i najbolje ove sezone. Sigurno da će uslovi na terenu diktirati kako ćemo mi igrati. Pripremit ćemo se i za bolji teren, ali i za nešto lošiji. Pokazali smo da se možemo adaptirati na svaki. Suvišno je pričati o Sarajevu. Sklop dobrih pojedinaca. Međutim, idemo gore puni samopouzdanja i želimo ovu polusezonu završiti na najbolji mogući način", istakao je Feđa Dudić.

Problem za igrače oba tima će predstavljati težak teren obzirom na snijeg koji je proteklih dana padao u Sarajevu, ali rekli bismo da to nije nikakva novost za Premijer ligu u ova dobar.

Itektako važan meč u borbi za opstanak se također igra od 13 sati. Na Mokrom docu Posušje će dočekati Rudar Prijedor te će sa eventualna tri boda prezimiti u sigurnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Subotnji program duelom od 15 sati zatvaraju Borac i Sloboda. Banjalučani igraju toplo-hladno u posljednje vrijeme, dok su disciplinovani Tuzlaci tvrd orah za sve pa je za očekivati neizvjestan meč na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Podsjećanja radi, Zrinjski je na pauzu otišao uvjerljivom pobjedom nad Leotarom (6:2), dok se u nedjelju sastaju Tuzla City - Radnik te Željezničar - Široki Brijeg.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Roodjeniiiiii
Hajmo rodjeni!!!
7 2
Ajax11
Treba ih zgaziti jer su postali odvratni prema Sarajevu!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi