Derbi Iskre i Željezničara 2011 završen bez pogodaka

Remi za kraj sezone

Derbi Iskre i Željezničara 2011 završen bez pogodaka

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre jučer su u susretu bez pogodaka na svom Jakliću remizirale sa ŽNK Željezničarom 2011 i tako sezonu završile na prvom mjestu u Prvoj ligi Federacije grupa Jug.

U jučerašnjem susretu 16.  ujednom i posljednjem kolu,  Bugojanke su protiv gošći iz Bosanske Krupe stvorile veliki broj prilika, ali težak teren te jaka kišu nisu dozvolili da mlade nogometašice pokažu i približno od svog umijeća.

Gošće su se znalački branile s obzirom da im je bod bio dovoljan da se plasiraju u baraž, te su na kraju u tome i uspjele. Nakon utakmice nastalo je slavlje obje ekipe. Bugojanke su slavile šampionsku titulu, dok su gošće proslavljale osvojeno drugo mjesto i plasman u baraž.

Baraž susreti igrati će se u petak i u subotu upravo u Bugojnu, na gradskom stadionu Jaklić. Samo jedna momčad od četiri koliko će učestvovati u baražu izborit će plasman u Premijer ligu naše zemlje.

ŽNK Iskra Bugojno – ŽNK Željezničar 2011 0:0

Stadion Jaklić Bugojno. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Jasmin  Varupa (Travnik). Pomoćnici: Almir Huskić i Kenita Kero (Bugojno). Delegat: Dalibor Šantić (Busovača).

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Čehaja, Abadžija, Mešić, Basara, Jusić, Forić, Lužić, Behrem, Hadžo, Koluh. Trener: Salim Duraković.

ŽNK Željezničar 2011: Kurtović, Đulkić, Džafić, Sekačić, Goretić, Avdić, Suljić, Juklen, Bajrić, Velagić, Mujagić. Trener: Kemal Kahrić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti