Derbi kola opravdao očekivanja: Šest golova i remi Cvikinog Meizhoua i Qingdaoa

Kineska druga liga

Derbi kola opravdao očekivanja: Šest golova i remi Cvikinog Meizhoua i Qingdaoa

Ekipe Meizhou Hakke i Qingdao Huanghaija danas su u derbiju 14. kola kineske 2. lige podijelile bodove odigravši u sjajnom meču 3:3. 

Gosti su poveli u 30. minuti preko Shija, da bi za ekipu koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko izjednačio Mary pet minuta kasnije. Do kraja prvog dijela susreta domaći okreću rezultat golom istog fudbalera.

U nastavku meča gosti su bili ti koji su bolje počeli jer su preko Verdua izjednačili na 2:2 u 52. minuti, a samo tri minute kasnije isti igrač je preokrenuo stvari na terenu. Ipak, napadač domaćih Mary nije rekao posljednju riječ na susretu pa je do kraja postigao još jedan gol i postavio konačnih 3:3.

Inače, ovo je bio prvi meč u drugom dijelu sezone kineske druge lige, a ekipa Rusmira Cvike se trenutno nalazi na 4. mjestu sa 25 osvojenih bodova, odnosno samo tri manje od prvog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi