Derbi na Grbavici: Pioniri Sarajeva slavili protiv gradskog rivala

Željezničar poražen na domaćem terenu

Derbi na Grbavici: Pioniri Sarajeva slavili protiv gradskog rivala

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Pioniri Sarajeva danas su kao gosti pobijedili gradskog rivala Željezničar sa 2:1 u okviru 16. kola Premijer omladinske lige BiH.

Bordo tim je odlično otvorio današnji meč na pomoćnom terenu Grbavice i već u šestoj minuti poveo sa 1:0 kada je mrežu domaćeg tima zatresao Aldin Mešić.

Nakon toga Željo je zaigrao nešto ofanzivnije i uspio da dođe do poravnanja u 21. minuti kada je s bijele tačke precizan bio Karišik. No, već u narednom napadu do penala je stiglo i Sarajevo.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Mujkić koji je pogodio za 1:2. Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko dobrih šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Premijer omladinska liga BiH, 16. kolo:

Željezničar - Sarajevo 1:2 (Karišik 21'/Mešić 6', Mujkić 22')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Željezničar: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Pajtak, Jaganjac, Mašala, Brković, Karišik, Halilović, Rastoder.

Sarajevo: Brkić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Bajrić, Ramić, Ališah, Bijelonja, Drina, Mešić.

Top Komentari

Hare1087
Samo gazi plave male
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti