Čekajući najveću utakmicu bh. fudbala: Velika promjena zbog koje ništa neće biti isto

Sarajevo domaćin Željezničaru

Čekajući najveću utakmicu bh. fudbala: Velika promjena zbog koje ništa neće biti isto

A. Čaušević

U modernoj historiji bh. fudbala nikada nije prošlo 11 mjeseci, a da se ne odigra najveća utakmica bh. fudbala, poznatija kao vječiti sarajevski derbi.

Nakon skoro godinu sastat će se Sarajevo i Željezničar, mjesto susreta će biti isto kao i posljednji put s tim da zbog jedne "sitnice" ništa neće biti isto.

Utakmice Sarajeva i Željezničara bez navijača su kao čovjek bez duše jer su upravo Horde zla i Manijaci oni koji su stalno tu, neko ko nikad ne razočara, neko ko daje dodatnu snagu i motiv fudbalerima na terenu i zaduženi su za spektal, 12. igrač svojih timova.

Posljednji derbi bez publike odigran je prije više od deset godina, također na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bilo je to u proljetnom duelu sezone 2009/10. Sarajevo je odrađivalo suspenziju zbog navijačkih nereda, a mreže su mirovale.

Inače, to je do do sada bio jedini sarajevski derbi bez publike. Dojam je da su tadašnje okolnosti utjecale da utakmica baš i ne bude toliko dobra, a za nadati se da tako ne bude i u srijedu.

U međuvremenu su mirovale mreže i na još nekoliko derbija, ali spektal na tribinama nije izostao upravo toga toga predstojeći duel Bordo tima i Plavih s Grbavici neće biti isto kao ranije.

Igrači dva najveća bh. kluba su se proteklih mjeseci navikli da igraju bez navijača, međutim mnogim ljubiteljima fudbala će itekako nedostajati huk sa Sjevera, pjesma s Juga i bakljade dvije navijačke skupine. Osjetit će to svi igrači Sarajeva i Željezničara koji imaju iskustvo igranja na derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, derbi igran krajem novembra prošle godine pripala je Željezničaru 1:3. Domaći su poveli golom Mersudina Ahmetovića, ali su Plavi zahvaljujući tog dana maestralnog Semira Štilića i Sulejmana Krpića realizovali preokret.

Utakmica u srijedu počet će u 18:30, a sudit će je najbolji bh. arbitar, Irfan Peljto. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Čuj najveća utakmica BH fudbala, pitajte ljude van sarajevskog kantona šta misle o tome smiješni ste!
2 60
BlueBoys
Gazi gazi gazi pitareeee.....
13 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi