Derbi vječitih rivala obilježile scene nasilja
Foto: Kurir.rs, Video: Kurir.rs, YouTube.com

Tukli se i na terenu i na tribinama

Derbi vječitih rivala obilježile scene nasilja

E. Škorić

I opet je, po ko zna koji put, susret Zvezde i Partizana obilježen incidentima, tučama, policijskim intervencijama...

Zvezda je jučer s 2:1 bila bolja od Partizana u vječitom derbiju, ali kao po navici mediji izvještavaju uglavnom u tuči nogometaša i navijača. Da, dobro ste pročitali, bilo je varnica na terenu, a na tribinama fizički obračuni nisu izostajali.

Do nereda je došlo na zapadnoj tribini stadiona Rajko Mitić, dogodila se tuča navijača Zvezde smještenih u središtu tribine i Partizanovih navijača koji su bili do “juga”. Letjele su stolice, neredi su potrajali nekoliko minuta i utakmica je prekinuta.

Navijali Partizana sa južne tribine probali su i da slome zaštitnu ogradu, a onda je policija u pravom jurišu spriječila taj proboj. Bilo je povrijeđenih na obje strane, pa i kod pripadnika reda i mira.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije