Crvena Zvezda  pokazala mnogo više i slavila protiv Partizana
FOTO: I. Veselinov

157. večiti prvenstveni derbi pripao Zvezdi

Crvena Zvezda pokazala mnogo više i slavila protiv Partizana

S. Mlaćo

Po 157. put u prvenstvenim duelima danas su u Beogradu snage odmjerili Crvena Zvezda i Partizan. Zvezda je slavila sasvim zasluženo sa 2:1, te pokazala da je u ovom trenutku mnogo bolja momčad od ljutog rivala.

Domaći su poveli u 18. minuti preko Nemanje Radonjića koji je precizno šutirao, a lopta udarila u stativu i prevarila Stojkovića za veliko slavlje 'domaćih' navijača.

Samo tri minute kasnijen novi hladan tuš za goste. Ben je gurnuo loptu do Pešića, a ovaj pogodio za 2:0.

Partizan je bio očajan u prvom poluvremenu, Zvezda je visokim presingom pokazala mnogo više, te na kraju zasluženo slavila. Najbolju priliku Partizan je imao u 75. minuti kada Ožegović sa 12 metara šutira preko gola, a konačnih 2:1 postavio je u osmoj minuti sudijske nadoknade upravo Ožegović. Oba tima su posljednji zvižduk dočekala sa deset igrača. Kod Zvezde je isključen Donald, a kod Partizana Soumah.

Crvena Zvezda je ostala prvoplasirana te sada ima 42 osvojena boda, dok je Partizan drugi sa 33.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi