Kultni klub pred gašenjem: Legenda je sinoć otišla, ne vidi se izlaz iz tunela

Teški trenuci

Kultni klub pred gašenjem: Legenda je sinoć otišla, ne vidi se izlaz iz tunela

Haris Zilić

Kultni engleski klub proživljava najteže trenutke u svojoj dugoj historiji.

Prošle sezone Derby County je ispao u treći rang, tačnije League One, ali to je najmanji problem, obzirom da klub trese žestoka finasijska kriza i opstanak je pod velikim upitnkom.

Čelnike kluba je sinoć i legendarni Wayne Rooney obavijestio da odlazi sa klupe, što je dodatni udarac za bivšeg prvaka Engleske koji skoro pred zidom.

Da stvar bude još gora nije definisan ni igrački kadar za narednu sezonu.

U klubu se nadaju da neće doći do totalnog gašenja, a i navijači su krenuli u spašavanje svog kluba.

Dreby County je osnovan 1884. godine, a u svojim vitrinama dvije titule prvaka Engleske i jedan FA Cup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Popualrne Ovnove pamte i ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini obzirom da su 1974. godine u osmini finala Kupa UEFA igrali dvomeč sa mostarskim Veležom, a nakon trijumfa u Engleskoj od 3:1 u Mostaru je Velež slavio sa 4:1 i izbacio tada slavni Derby County.

Dreby je i 1972. godine igrao u prvom kolu Kupa UEFA protiv sarajevskog Željezničara gdje su u dvije utakmice bili bolji ukupnim rezultatom 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi