Derby d'Italia bez pogodaka, Inter slavi bod
Juve je nizao šanse, ali Samir Handanovič je spasio Inter poraza i Nerazzurri ostaju na vrhu tabele, barem do sutra. (Foto: EPA)

Inter se odbranio u Torinu

Derby d'Italia bez pogodaka, Inter slavi bod

E. Škorić

U velikom italijanskom derbiju Juventus i Inter večeras su odigrali bez golova, a podjela bodova svakako više odgovara gostima iz Milana.

Inter je odnedavno novi lider Serije A, a nulom u Torinu izabranici Luciana Spallettija uspjeli su da zadrže prednost ispred Juventusa, koji ima dva boda manje, no Napoli ima priliku da sutra eventualnom pobjedom nad Fiorentinom opet bude prvi.

U svakom slučaju, djeluje sada kao da će Inter biti jako ozbiljan kandidat za Scudetto, a da će mu Juve i Napoli biti konkurenti do samog kraja prvenstva.

Prvu šansu na susretu imao je Juventus u osmoj minuti, a Mandžukić veliku šansu ne koristi i ostaje 0:0. Pola sata kasnije Khedira je pucao, Handanovič brani.

U završnici prvog dijela Mandžukić je gađao na ubačćaj Cuadrada, prečka se ispriječila. Inter prijeti tek u 56. minuti, ali je udarac Icardija izblokiran. Ubrzo nakon toga Cuadrado prijeti, Handanović izbacuje loptu u korner.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nastavio je Juve pritiskati, prijetiti, ali Inter je odolijevao napadima Stare dame i na kraju izvukao vrijedan bod. Za domaće je 85 minuta odigrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Serija A, 16. kolo:
Juventus - Inter 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi