Benzema nije svojom voljom otišao iz Katara, ove Deschampsove riječi su ga otjerale

Francuski selektor ga jednostavno nije želio tu

Benzema nije svojom voljom otišao iz Katara, ove Deschampsove riječi su ga otjerale

Edmir Škorić

Karim Benzema nije sam otišao iz Katara nakon što se povrijedio. Navodno je iza svega odluka selektora Didiera Deschampsa.

Benzema se povrijedio po dolasku na Svjetsko prvenstvo. Iako nije u potpunosti isključen sa liste prijavljenih igrača, napadač Real Madrida se brzo spakovao i otišao nazad u Madrid.

Prije tri dana se u potpunosti oporavio, igrao čak prijateljski meč za svoj Real, ali čini se da svejedno neće doći na veliko finale protiv Argentine u nedjelju. Barem ga neće biti u rosteru za meč.

Na posljednjoj press konferenciji Deschamps je upitan hoće li Benzema zaigrati protiv Argentine, a selektor Francuske je pokazao nelagodu:" Neću odgovoriti, sljedeće pitanje".

Zašto se ovako ponašao? Sve dolazi iz prvih dana okupljanja francuske momčadi, kada je Deschamps izbacio Benzemu. Napadač Real Madrida nije otišao svojom voljom, već je isključen iz reprezentacije.

Oglasi

Iz Real Madrida kažu da je Benzemi za oporavak bilo potrebno nekoliko dana i da je "bez ikakvih problema odigrao prijateljski meč".

Benzema je ogorčen na Didiera Deschampsa. Ne razumije tretman koji je dobio. Nakon prvih treninga u Kataru i vidjevši da se nije oporavio od nelagode u mišićima, Deschamps je prišao Benzemi i rekao: "Kakva šteta što moraš otići".

Benzemi ta poruka nije bila najjasnija, ali je shvatio da ga na neki način Deschamps ne želi u timu, pa se vratio u Madrid.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osjetio je da nije potreban, da se u reprezentaciji ni Deschamps ni niko od njegovih saradnika ne trudi da Karim bude s njima i da zaigra barem minutu na velikom turniru.

Real bi rado da Benzema bude u Kataru s reprezentacijom, ali sam napadač to više ne želi, iako će bez obzira na sve dobiti status svjetskog prvaka ukoliko Francuzi u nedjelju pobijede Argentinu u finalu.

Top Komentari

AmellemA
Zahidina, de ti nazovi 112, a moRe i ova sa Sandžaka što voli da šapuće.
0 4
AmellemA
Zovem ti ja 112, ka'e on meni.. HU IZ JU?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi