Deschamps najavljuje najjači tim protiv Ukrajine, protiv BiH će biti rotacija

Francuska kreće u odbranu naslova

Deschamps najavljuje najjači tim protiv Ukrajine, protiv BiH će biti rotacija

Edmir Škorić

Francuska u odbranu naslova svjetskog prvaka kreće u srijedu protiv Ukrajine, a zatim je čeka gostovanje Kazahstanu, te Bosni i Hercegovini.

Ukrajinci su prvi pravi ispit za Francuze, koji će na Grbavici gostovati 31. marta na kraju mini-ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Novinarima se obratio selektor Didier Deschamps.

Kakva su očekivanja od ova tri meča?

"Naša obaveza je da ostvarimo dobre rezultate jer smo mi Francuska. To su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, moramo da pobjeđujemo i da zadržimo određene standarde u smislu igre. Moramo da nametnemo svoju igru protivniku i da budemo učinkoviti u odbrani".

Ono što muče mnoge reprezentacije, muči i Francusku. Foram igrača je različita, koronavirus uveliko mrsi račune, neki igrači možda ne mogu ni doći na okupljanje...

"To je postalo normalno i svi imamo iste probleme. No, mi nemamo puno takvih problema. Forma igrača je katkad različita, ali svi su spremni dati maksimum kada dođu da igraju za Francusku".

Najavio je Deschamps i mnogo rotacija. Zbog dalekog puta u Kazahstan, mogao bi na Grbavici mijenjati dosta igrača?

"Možda će doći do rotacija u ove tri utakmice, s obzirom na dugo putovanje u Kazahstan na sintetičkom terenu, a zatim meč u Bosni tri dana kasnije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, naglasio je da će "protiv direktnog konkurenta" Ukrajine u prvom meču biti bez kalkulacija jer želi da njegov tim pobjedom krene u kvalifikacije.

"Ne želim gledati unaprijed, meni je najvažnija Ukrajina, ostalo ćemo vidjeti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti