Deschamps objavio spisak: Protivnici se već tresu, ali u Francuskoj ima nezadovoljnih

Francuze očekuju dvije utakmice kvalifikacija za Euro

Deschamps objavio spisak: Protivnici se već tresu, ali u Francuskoj ima nezadovoljnih

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps je danas objavio spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvno 2020. godine.

Prvaci svijeta već odavno imaju moćnu reprezentaciju i ogroman "bazen" za selekciju igrača, pogotovo kada je u pitanju ofanziva, pa će Moldavija i Island teško pružiti veći otpor Trikolorima u predstjećim susretima.

Ipak, u francuskoj fudbalskoj javnosti ima dosta nezadovoljnih zbog Deschampsovog spiska.

Neki su smatrali i da je Tiemoue Bakayoko trebao dobiti poziv zbog dobre forme u dresu Milana, kao i da se na spisku, umjesto nekih drugih, po prvi put trebao naći defanzivac Barcelone Clement Lenglet.

Najviše se prašine međutim diglo zbog izostavljanja Lacazettea i Ben Yeddera. Pogotovo se to odnosi na slučaj ofanzivca Seville Wissama Ben Yeddera kojeg mnogi smatraju najpodcjenjenijim igračem u Evropi.

Ben Yedder je je ove sezone postigao 26 golova i dodao šest asistencija u dresu Seville u svim takmičenjima, ali to nije bilo dovoljno za Deschampsov poziv.

"Lacazette i Ben Yeder? Mislim da danas neće biti sretni. Rade puno dobrih stvari, ali ja moran napraviti izbor. Jedan drugome su sličniji po stilgu igre nego Olivieru Giroudu. Giroud ne igra toliko u Premier ligi, ali ono što radi za nas...", poručio je, između ostalog, Deschamps.

Deschampsov spisak za Moldaviju i Island:

Golmani: Areola, Lloris, Mandanda

Odbrana: Digne, Pavard, Varane, Kimpembe, Sidibe, Zouma, Kurzawa, Umtiti

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Kante, Pogba, Matuidi, Moussa Sissoko, Ndombele

Napad: Coman, Griezmann, Thauvin, Fekir, Martial, Giroud, Mbappe

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi