Deschamps želi da pravilo o pet izmjena ostane: Sviđa mi se...

Selektor Francuske je "za"

Deschamps želi da pravilo o pet izmjena ostane: Sviđa mi se...

Pandemija novog koronavirusa je prekinula, pa "nagurala" finiš takmičarske sezone 2019/2020 u jako kratak vremenski okvir.

Zbog toga su fudbalski zakonodavci odlučili u svim takmičanjima dozvoliti pet izmjena po utakmici kako bi ekipe i fudbaleri lakše izdržali žestok tempo.

Ovo pravilo će se vrlo vjerovatno ukinuti čim se rasporedi takmičenja unormale.

Međutim, ima onih koji ne vide ništa loše u njemu. Jedan od njih je i selektor Francuske Didier Deschamps.

Deschamps je večeras govorio za RTL i poručio da je za ostanak pravila koje dopušta pet izmjena po utakmici.

"Pet izmjena, zaista mi se to poprilično sviđa. Rizik od povreda je veći u finišu sezone, kao i na početku nove sezone. Neki igrači se suočavaju sa žestokim ritmom. Dvija dodatne izmjene po utakmici daju više opcija. Ako se ovo pravilo može produžiti, ja sam za", izjavio je Deschamps.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kratko je selektor Francuske prokomentarisao i svoju budućnost.

"Nakon SP-a u Kataru biću na klupi Francuske više od 10 godina, posnosan sam. Ne isključujem ništa kada je moja budućnost u pitanju. Ne vidim se na čelu nekih organa, treba bi adrenalin na terenu", izjavio je Deschamps.

Promo

Top Komentari

Maestro
Ka pa pola ekipe s početka utakmicu ne igra gdje to dobro
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi