Stadion na kojem je BiH odigrala prvi domaći meč dobija potpuno novi izgled

Danas potpisan ugovor

Stadion na kojem je BiH odigrala prvi domaći meč dobija potpuno novi izgled

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina posljednjih godina svoje domaće utakmice igra na stadionima Bilino polje i Grbavica, a dugo vremena domaćin bh. reprezentativaca je bio i stadion Asim Ferhatović Hase. 

Svoj prvi zvanični domaći susret Bosna i Hercegovina je odigrala daleko van granica naše zemlje. U sklopu kvalifikacija za SP 1998. tadašnji Liljani su Hrvatsku dočekali na stadionu Renato Dall'Ara u Bolonji.

Danas je potpisan jedan od najvažnijih ugovora u historiji ovog stadiona sagrađenog 1925. godine i prepoznatljivoj po tornju u sklopu jedne od tribina.

Naime, naime vladina organizacija za sportske kredite danas je odobrila kredit za modernizaciju i nadogradnju kultnog stadiona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je to ključni korak ka kompletiranju ambicizonog i uzbudljivog projetka nakon kojeg će stadion u Bolonji poprimiti novi modreniji izgled i predstavljat će mješavinu historijske i moderne arhitekture.

Radovi na stadionu će početi krajem 2021. ili početkom 2022. godine. U međuvremenu Bologna će morati potražiti novi stadion za odigravanje domaćih utakmica.

Top Komentari

1946
Ja se ponadao neki stadion u BiH
11 0
samosamotisaopotoast
..eh, prođe 20tak godina a i sad se sjecam kako se i kol'ko pokislo te veceri na tribinama..još imam osjećaj da se neosuših
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi