BBC: UEFA se nada da će BiH i Sjeverna Irska igrati u oktobru

Britanski medij nagovještava

BBC: UEFA se nada da će BiH i Sjeverna Irska igrati u oktobru

A. Čaušević

Za premijerni nastup na Evropskom prvenstvu Bosna i Hercegovina će morati pobijediti Sjevernu Irsku, a zatim boljeg iz duela Slovačke i Irske. 

Baraž za Euro se trebao igrati u martu, zatim je pomjeren za juni, da bi došlo do dodatnog pomjerenja te precizan datum još uvijek nije određen.

BBC piše kako bi se polufinalni i finalni dueli trebali odigrati na jesen i to u različitim mjesecima, a ne u razmaku od pet dana kao što je ranije planirano.

Utjecajni britanski medij je taj scenarij nagovijestio u razgovoru s reprezentativcem Sjeverne Irske, Joshom Magennisom.

"UEFA se nada da će utakmica BiH - Sjeverna Irska biti odigrana u oktobru, a finale protiv pobjednika drugog polufinala Slovačka - Republika Irska nardnog mjeseca", navodi se u tekstu.

Inače, Magennis je optimističan i vjeruje da on i saigrači mogu do Evropskog prvenstva bez obzira ko će ih voditi sa klupe jer je prije mjesec Michael O'Neill i zvanično odstupio sa selektorske funkcije.

"Mislim da se možemo ponovo plasirati, mi koji smo bili na Euro 2016 možemo ostalim prenijeti da je otići na veliko takmičenje ispunjenje sna", kazao je napadač Hull Cityja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Jaki smo kao tim, imamo širinu i pokušavat ćemo koliko možemo", rekao je fudbaler koji je u kvalifikacijama postigao tri gola uključujući one za pobjede nad Bjelorusijom i Estonijom.

Jedno je sigurno, Zmajevi će Sjevernu Irsku dočekati na Bilinom polju. U slučaju trijumfa vrlo je izvjesno da će se i finale baraža igrati na zeničkom hramu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi