Deset najboljih strijelaca Serije A u protekloj deceniji

Ko je obilježio proteklih 10 godina?

Deset najboljih strijelaca Serije A u protekloj deceniji

Kako ćemo uskoro ući u 2020. godinu, osim iz prethodne godine, sabiraju se utisci i iz prethodne decenije.

Pa tako i u fudbalu: Prave se najbolji timovi decenije, najbolji golovi, igrači...

Vrijedi svakako pogledati i najbolje strijelce u Seriji A u protekloj deceniji - ima tu i živućih legendi italijanskog i svjetskog fudbala.

Najbolji strijelac Serije A u protekloj deceniji je legendarni napadač Udinesea Antonio Di Natale koji je od 2010. do 2016. godine kada je okačio kopačke o klin postigao 125 golova u Seriji A. Inače, legendarni npadač je ukupno u dresu Udinesea, u svim takmičenjima, postigao 228 golova.

Iza njega su Argentinci, Gonzalo Higuain i Mauro Icardi koji su u Seriji A od 2010. godine postigli po 121 gol, dok je sjajni napadač Lazija u istom periodu protivničke mreže tresao 116 puta.

Slijedi "neuništivi" Fabio Quagliarella sa 109 golova, a on je ujedno i zadnji sa više od 100 golova u pomenutom periodu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dries Mertens je postigao 88 golova, Edinson Cavani 87, Rodrigo Palacio 85, Josip Iličić 79, a Top 10 zatvara Paulo Dybala sa 78 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi