Čelik u gostima protiv Usore stigao do devete uzastopne pobjede
Zeničani su nastavili sa sjajnim igrama, te su danas nakon preokreta upisali i devetu uzastopnu pobjedu

Međuseljac i Vardo strijelci za Zeničane

Čelik u gostima protiv Usore stigao do devete uzastopne pobjede

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 25.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" nogometaši Čelika danas su gostovali kod ekipe Usore. U veoma interesantnom meču, nakon preokreta u drugom poluvremenu Zeničani su slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Nakon osam uzastopnih pobjeda crno-crveni su na gostovanje Usori otišli s ciljem da nastave sjajan niz. Treba istaći da su gosti bili izuzetno motivirani da pobjede ekipu, koja im je u prvom dijelu sezone na Bilinom polju uzela jedan bod.

Od početka utakmice nogometaši Čelika atakovali su prema golu domaćina, ali nisu uspijevali da postignu gol. Najbolju priliku za to su imali u 28. minuti, kada su imali šansu da povedu iz jedanaesterca, međutim šut Mahmutovića brani golman Usore. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme šok za goste, Anid Travančić inače bivši nogometaš Čelika pogađa za vodstvo Usore 1:0. Taj gol nije ništa promijenio u igri crno-crvenih koji su krenuli još jače prema golu Usore, kako bi što prije došli do izjednačenja. U 70. minuti nakon što je u kaznenom prostoru rukom igrao jedan igrač domaće ekipe, glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Ovaj put loptu je uzeo mladi 18-godišnji Ali Međuseljac, te postigao gol za 1:1 i nastavak svoje golgeterske serije.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U međuvremenu domaćini su ostali i s igračem manje, a Zeničani su to znali iskoristiti. Sjajan gol za 1:2 u 75. minuti postiže veznjak Harun Vardo za potpuni preokret gostiju. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je Čelik slavio i devetu uzastopnu pobjedu (osmu u prvenstvu, uz jednu u okviru Kupa ZDK).

Nakon 25. kola Čelik sada ima 51 bod i na trećem mjestu su, dok ekipa Usore ima 26 bodova te se nalaze na 13 mjestu. U narednom kolu Čelik će na Bilinom polju dočekati ekipu Azota, dok će Usora u goste ekipi Batona.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mido1921
Dobro je neće Čelik ispasti
1 2
redbull
Niz se nastavlja...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi