Devedžić: Mi smo tim, zato i jesmo prvi
Zvijezda i ove sezone ima plejadu kvalitetnih mladih igrača, uključujući i Devedžića, kojem Nermin Šabić u potpunosti vjeruje

Prvotimac Zvijezde za SportSport.ba

Devedžić: Mi smo tim, zato i jesmo prvi

Edmir Škorić

U derbiju 17. kola Prve lige FBiH Zvijezda je gostovala u Simin Hanu, pa je na kraju s 2:1 pobijedila Slogu.

Zvijezda je kao lider gostovala drugoplasiranoj ekipi prvenstva, a da je trenutno najbolja ekipa u ovom rangu takmičenja pokazala je i u tih 90 minuta. Crveno-bijeli su i pored dva postignuta gola stvorili dosta šansi, odigrali su na visokom nivou i obradovali brojne navijače koji su došli u Tuzlu.

"Bila je to jedna jako teška utakmica, ali bili smo spremni jer smo znali šta nas čeka. Ovo je jedan, ali vrijedan korak u borbi za plasman u Premijer ligu BiH", rekao je mladi Zvijezdin dragulj Anis Devedžić u razgovoru za SportSport.ba, pa je nastavio:

"Bez timskog rada nema rezultata, tako da se miz kroz čitavo prvenstvo borimo jedan za drugog, kako na terenu, tako i van njega i to je jedan od glavnih razloga zašto smo još uvijek prvi na tabeli. Tu smo gdje jesmo, upravo zato što smo tim".

Je li Gradačac zaslužio da ponovo ima svoj klub u Premijer ligi?

"Nastojat ćemo da izborimo Premijer ligu, jer to Gradačac i navijači u Gradačacu itekako zaslužuju. I jučer su navijači dokazali da su uz nas i nadam se da će doći dosta ljudi na Banja Ilidžu da nas podrži narednog vikenda".

Kako je raditi s trenerom Nerminom Šabićem, čini se da je njegov dolazak Zvijezdi donio dosta dobrih stvari?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Rad s Nerminom Šabićem nam svima puno znači, pogotovo mladim igračima kojima on daje podršku u svakom trenutku. Njegove metode rada su savršene, a to se vidi kroz naše utakmice i rezultate", zaključio je Devedžić.

Nakon pobjeda nad Igmanom i Slogom, slijede dvije domaće utakmice za Zvijezdu, prvo Metalleghe, pa Slaven iz Živinica i crveno-bijeli imaju dobru priliku da zadrže prvo mjesto.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blatusa
Mozete samo sanjati o prvom mjestu,..Velez ulazi.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi