Demirović tragičar Freiburga, Leipzig je osvajač Kupa Njemačke!

Gledali smo penal dramu

Demirović tragičar Freiburga, Leipzig je osvajač Kupa Njemačke!

E. Ganibegović

Osvajač njemačkog Kupa za ovu sezonu je ekipa Leipziga. 

Oni su večeras savladali Freiburg na penale nakon što je nakon 90 i 120 minuta bilo 1:1. 

Freiburg do vodstva doalzi u 19. minuti. Eggestein je opalio po lopti s distance i pogodio za 1:0. VAR je provjeravao gol, ali na kraju je on priznat i igrači Freiburga su isti gol proslavili po drugi put.

Tri minute nakon toga Nkunku je bio u prilici da ekspresno donese izjednačenje Leipzigu, no njegov šut je blokiran na gol liniji.

U 57. minuti šok za Leipzig. Marcel Halstenberg je isključen nakon jednog oštrog prekršaja i ostavio je svoj tim na cjedilu, pa se činilo da će Freiburg lakše od očekivanog do trofeja.

Ipak, Willi Orban i s 10 igrača donosi izjednačenje Freiburgu i to golom u 76. minuti, pa je meč otišao u produžetke.

Oglasi

U 79. minuti je na teren ušao Ermedin Demirović, a u 104. minuti imao je nevjerovatan promašaj kada je jednu odbijenu loptu poslao u desnu stativu.

Do kraja je Haberer imao još jednu šansu za Freiburg, Olmo za Leipzig, no gledali smo penale. Još jedno isključenje vidjeli smo u 119. minuti kada je Kampl na klupi dobio drugi žuti karton.

Uslijedila je drama na penalima. U prvoj seriji za Leipzig pogađa Nkunku, uzvraća Petersen na drugoj strani.

Druga serija donosi promašaj i to Freiburga. Orban je pogodio za Leipzig, a Gunter promašuje i Leipzig je imao veliku prednost nakon ove serije.

Dani Olmo otvara treću seriju i pogađa za 3:1, a Freiburg u životu ostavlja Schlotterbeck. Henrichs pogađa za Leipzig u četvrtoj seriji, Demirović promašuje i to je bio kraj. 

Nažalost, trofej je izmakao našem Ermedinu Demiroviću. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Finale njemačkog Kupa:

Freiburg - Leipzig 1:1 (Eggestein 19'; Orban 76')
Penali: 2:4

Top Komentari

King_Kenny
...kakav panj...i kazu on ce Dzeku zamijeniti...tugo moja.
9 14
burazengija
Ljudi nemojte dislajkovati cinjenice kad se kazu, dijete je panj jedino sto moze letati ko lud nista vise.. Nikakav specijalan kvalitet on nema trenutno barem do sada, ako ne ispliva neki napadac jadni mi kad ode Edin..
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi