Di Francesco: Džeko ili Schick počinju u napadu, pričat ću sa Edinom
Roma sutra igra jedno od pet finala za plasman među četiri najbolje ekipe, a odmah potom slijedi susret protiv Liverpoola.

Trener Rome pred meč protiv SPAL-a

Di Francesco: Džeko ili Schick počinju u napadu, pričat ću sa Edinom

Trener Rome Eusebio Di Francesco poručio je pred sutrašnju utakmicu njegovog tima protiv SPAL-a da ekipa nije mislima okrenuta prema Liverpoolu i da će se morati dobro oznojiti kako bi odnijeli sva tri boda sa ovog gostovanja.

Roma se bori za jednu od prve četiri pozicije koja će i naredne sezone voditi u Ligu prvaka, a naredna prepreka na tom putu joj je SPAL. Iako se ne radi o pretjerano atraktivnom rivalu, Di Francesco poziva na oprez.

"SPAL je dobro organizovan tim koji pruža malo prostora protivniku za prilike. Moramo biti dobri i skoncentrisani kako bi iskoristili eventualne prilike koje nam se ukažu. Perotti će biti pozvan i vidjet ćemo da li će biti spreman da zaigra od prve minute. Kolarov? On ima zamor mišića i neće igrati na ovom meču", rekao je Di Francesco.

Trener Rome je poručio da ekipa nije mislima okrenuta prema Liverpoolu, a također je dodao da još treba razmisliti o tome ko će početi u napadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovarat ću sa Edinom i donijet ću odluku. U napadu ćemo igrati s jednim igračem, njim ili Schickom. Utrka za plasman u Ligu prvaka? Slijede nam ključni mečevi, ne smijete propustiti ni jedan, počevši od sutra".

Podsjetimo, susret između SPAL-a i Rome igra se sutra od 15.00 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Euzebio samo se ti kockaj pa ces na jesen igrati ligu Evrope. Do vraga i ti i Schik, pa ni jednog jedinog gola nije dao. Do sada su golove bar jedan davali: Kolarov, Fazio, Florenzi, De Rosi, De Frel, Manolas, Peroti, Pelegrini, Under, Strotman, Dzeko, El Sharavi, i ne mogu se sjetiti ko jos a Schik 18 utakmica i ni jednog jedinog.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi