Di Francesco: Džeko je sada mnogo mirniji

Trener Rome nakon okončanja prelaznog roka

Di Francesco: Džeko je sada mnogo mirniji

Januarski prelazni rok je konačno prošao, a čini se da se tome najviše obradovao trener Rome Eusebio Di Francesco.

S odlaskom iz kluba kojeg on vodi sa klupe povezivali su se Edin Džerko, Radja Nainggolan i Emerson Palmieri, a na kraju je samo ovaj posljednji napustio klub i prešao u Chelsea.

Novinare je na današnjoj press koneferenciji najviše zanimalo kakvo je psihičko stanje Edina Džeke nakon svih transfer priča, a Di Francesco je rekao da je Džeko sada puno mirniji.

"On je sada mnogo spokojniji i osjeća se uvjereno. Drago mi je da je prelazni rok konačno završen", rekao je Di Francesco i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da igrači trebaju razmišljati samo o terenu, ne o transfer tržištu. Srećom, uprava je odlučila da zadrži Džeku. On je uvijek imao odlične stavove. Mi sada moramo pobijediti, možemo doći do Lige šampiona i to moramo iskoristiti", rekao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, svoju utakmicu 23. kola Serije A Roma igra sutra u gostima protiv Verone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi