Di Francesco: Džeko je više poput Van Bastena, ne Batistute

Trener Rome hvalio Džeku

Di Francesco: Džeko je više poput Van Bastena, ne Batistute

Trener Rome Eusebio Di Francesco nahvalio je prvog napadača i strijelca ove ekipe Edina Džeku pred sutrašnji duel 9. kola Serije A na gostovanju kod Torina. 

Džeko je bio najbolji igrač meča u remiju Rome i Chelseaja sredinom ove sedmice u Ligi prvaka. Dijamant je postigao dva pogotka, od kojih će se jedan još dugo vrtiti TV špicama, a trener Rimljana veoma je zadovoljan njegovim partijama. 

"Ono što volim kod Edina je njegova želja da radi za tim i da agresivno napada protivničke igrače. Ako ga moram usporediti sa nekim od napadača iz prošlosti više bih rekao da je kao Van Basten nego Gabriel Batistuta", rekao je Eusebio Di Francesco. 

Trener Rome se također osvrnuo i na sutrašnji duel njegovog tima u gostima protiv Torina. Di Francesco smatra da njegovu ekipu očekuje teška utakmica. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bit će to veoma težak ispit za nas. Podsjećam vas da smo ispustili dva boda na gostovanju kod Chelseaja. Torino je pobijedio Romu sa 3:1 prošle sezone i ima trenutno 13 bodova. Dakle, nisu daleko od nas, iako mi imamo meč manje. Torino je izgubio samo jednom ove sezone i mislim da nas očekuje veoma težak meč", rekao je Di Francesco. 

Podsjetimo, meč između Torina i Rome na rasporedu je sutra od 15.00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi