Di Francesco hvali Schicka: "Samo nemoj stati"
Di Francesco je vjerovao Schicku pred duel sa Sampdorijom i to mu se na kraju i isplatilo, pošto je Čeh zabio gol i odigrao dobar meč

Dao mu šansu protiv Sampdorije

Di Francesco hvali Schicka: "Samo nemoj stati"

Edmir Škorić

Trener Rome Eusebio di Francesco prezadovoljan je kako je Roma jučer odigrala protiv Sampdorije (4:1).

Dosta je kritika na igru Rome u posljednje vrijeme, a trener Di Francesco odlučio se za nekoliko promjena, pa je umjesto Džeke u vrhu napada ostavio mladog Čeha Patricka Schicka.

"Schick je počeo i ne smije se zaustaviti. On zna da mora da se poboljša na određeni način. Drago mi je što je postigao golove, koji su od vitalnog značaja za bilo kojeg napadača", poručio je EDF.

Može li Roma ponoviti uspjeh iz prošle sezone?

"Ne znam možemo li dogurati opet do polufinala Lige prvaka. Uvijek pokušavamo da se poboljšamo, ali nije lako ponoviti takav uspjeh", kazao je trener Rome, pa je dodao:

"U tom natjecanju postoje neke vrhunske ekipe, a jednu takvu imamo u Italiji i to je Juventus. Mi ipak pokazujemo da smo konkurentni utakmicama u grupnoj fazi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je istakao da će bti teško pratiti Juventus u Seriji A, ali da njegov tim mora da nastavi da pobjeđuje i da se bori za što bolji plasmana na kraju sezone.

"Rastemo. Jučer sam vidio pravo lice Rome i ekipu koja je spremna svakoga da 'ubije'"; kazao je Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi