Roma lako sa Sampdorijom: Schick pogodio, Džeko dobio 22 minute

Italijanska Serija A

Roma lako sa Sampdorijom: Schick pogodio, Džeko dobio 22 minute

Fudbaleri Rome pobijedili su danas na domaćem terenu Sampdoriju sa 4:1 u okviru 12. kola italijanske Serije A.

Trener Eusebio Di Francesco odlučio je da priliku na ovom susretu pruži rezervnom napadaču Patriku Schicku, dok je naš Edin Džeko šansu čekao sa klupe.

Roma je zaista odigrala sjajan meč i bez problema je savladala vrlo nezgodnog rivala. Sve je počelo u 19. minuti kada je Juan Jesus pogodio za 1:0. Drugi gol za Romu postigao je Patrik Schick u 59. minuti, a u 72. se u strijelce upisao i El Shaarawy.

Minut prije kraja meča Defrel pogađa za goste koji smanjuju prednost Rome, ali u trećoj minuti sudijske nadoknade "tačku na I" postavlja El Shaarawy svojim drugim golom na susretu.

Edin Džeko je u igru ušao u 68. minuti, odnosno odigrao je nešto manje od pola sata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ostalim mečevima koji su počeli u istom terminu Chievo i Bologna su odigrali 2:2, dok je Empoli porazio Udinese sa 2:1, a asistent je bio Rade Krunić za drugi gol domaće ekipe.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Mogo si pomenuti da je bio asistent. Nebi te nista kostalo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi