Di Francesco: Lakše je igrati sa Džekom nego bez njega
Trener Rome još jednom je potvrdio značaj našeg napadača njegovom timu

Trener Rome pred meč protiv SPAL-a

Di Francesco: Lakše je igrati sa Džekom nego bez njega

Trener Rome Eusebio Di Francesco govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o sutrašnjem meču italijanske Serije A protiv SPAL-a.

Roma je u prošlom kolu odigrala samo 1:1 na gostovanju kod Genove pa će sutra biti pod imperativom pobjede protiv slabašnog SPAL-a koji se nalazi u opasnoj zoni.

"Rekao sam igračima da ne mogu pogriješiti jer smo veoma snažni u napadu. Prema SPAL-u imamo veliki respekt i oni nisu ekipa koju treba podcijeniti jer u napadu imaju veoma dobre fudbalere poput Floccarija ili Borrijella. Ako ne uđemo dobro u meč mogli bi imati problema", rekao je Di Francesco.

Trener Rimljana se osvrnuo i na poziciju napadača te je nagovijestio da bi to mjesto sutra navečer mogao zauzeti Patrik Schick.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Veoma sam sretan što je on konstantno na treningu i što ne osjeća nikakvu bol. Nije sigurno da će on sutrašnji meč početi od prve minute, to ću odlučiti tokom posljednjeg treninga i nakon razgovora sa igračima. Što se tiče Džeke, lakše je igrati s njim nego bez njega", rekao je Di Francesco.

Podsjetimo, Džeko je trenutno u golgeterskoj krizi jer na posljednjih osam mečeva nije postigao nijedan gol. Mnogi smatraju da je uzrok tome umor, pa bi Dijaman zbog toga sutrašnji meč mogao početi sa klupe za rezerve.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi