Di Francesco protiv SPAL-a Džeku ostavlja na klupi?
Bh. Dijamant igra skoro svaki meč 90 minuta, zato mu je potreban odmor

Schick bi trebao dobiti šansu u prvoj postavi

Di Francesco protiv SPAL-a Džeku ostavlja na klupi?

Fudbaleri Rome sutra će na stadionu Olimpico dočekati ekipu SPAL-a u okviru italijanske Serije A.

 

Rimljani su, nakon kiksa protiv Genove u prošlom kolu, pod imperativom pobjede protiv slabašnog SPAL-a, a trener Vučice Eusebio Di Francesco bi trebao na tom susretu odmoriti neke igrače.

Jedan od njih će biti i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko koji skoro svaki meč igra 90 minuta. Osim toga, bh napadač nije postigao gol na posljednjih osam susreta, a mnogi smatraju da je upravo umor razlog tome.

Šansu u prvoj postavi umjesto njega bi trebao dobiti češki napadač Patrik Schick koji je prošlog ljeta stigao iz Sampdorije. Schick je do sada ima brojne probleme sa povredama i uspio je da upiše samo 18 minuta u Seriji A. Ipak, sada je potpuno oporavljen i spreman je da od prve minute zaigra protiv SPAL-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Romu sredinom naredne sedmice očekuje odlučujući meč za plasman u osminu finala Lige prvaka, a protivnik će im biti Qarabag na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
Čuj odmaranje, on je plaćen da igra i zabija a ne da šetka po travi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi