Di Francesco: Najbitnije je da se Edin Džeko psihički vrati, a golovi će veoma brzo doći

Roma gostuje Atalanti

Di Francesco: Najbitnije je da se Edin Džeko psihički vrati, a golovi će veoma brzo doći

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas igraju u gostima protiv Atalante utakmicu 21. kola italijanske Serije A.

Nakon serije loših rezultata Roma se lagano vraća u formu i izabranici Eusebia Di Francesca trenutno imaju tri uzastopne pobjede. Jasno je da je pred Vučicom veoma teško gostovanje kod Atalante koja bi pobjedom uspjela prestići Romu na tabeli.

Očekuje se da od prve minute danas zaigra Edin Džeko koji nije baš u najboljoj formi ove sezone. Džeko se nedavno oporavio od povrede i navijači se nadaju da će se veoma brzo vratiti u golgetersku formu jer je to nešto što itekako fali rimskom klubu ove sezone.

Na press konferenciji pred današnji meč Di Francesco je potvrdio da je Džeko trenirao bez problema ove sedmice i da će biti spreman da odigra cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napreduje i ove sedmice je trenirao bez ikakvih problema. Najbitnije je da psihički bude spreman jer napadač se najbolje osjeća kada postiže golove. Na kraju meča protiv Torina bio je sretan zbog pobjede iako nije dao gol. On je igrač koji sebe daje za ekipu i zna kako igrati fudbal i staviti tim na prvo mjesto. Uvjeren sam da će se veoma brzo vratiti u formu", rekao je Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi