Di Francesco: Nemamo kvalitet za osvajanje titule prvaka
Roma na naslov prvaka čeka od 2001. godine i samo ih čudo može dovesti ove sezone na vrh tabele (Foto: EPA)

Trener Rome priznao

Di Francesco: Nemamo kvalitet za osvajanje titule prvaka

Midhat Šljivak

Trener Rome Eusebio Di Francesco priznao je kako njegov tim nije spreman za osvajanje titule prvaka Italije. Rimljani na Scudetto čekaju od 2001. godine, svake godine se najavljuje borba za naslov, ali u finišu sezone Vučica uvijek posustane i titula završi u vitrinama drugih klubova.

Ove sezone, kako stvari stoje, titula je ponovo veoma daleko. Di Francesco je priznao kako njegov tim nema dovoljno kvaliteta za osvajanje titule prvaka.

"Nismo dostigli taj kvalitet da bismo se borili za titulu prvaka. Imali smo dosta padova, nedostaje nam taj balans i konstantnost tokom čitave sezone", rekao je Di Francesco, te je dodao:

"Sada smo daleko od borbe za titulu, ali učinićemo sve da ostvarimo što bolji plasman u prvenstvu. Nismo tako loši kao što smo to prikazali u prvom poluvremenu duela protiv Atalante", istakao je Di Francesco.

Dotakao se trener Vučice i mladog napadača Patrika Shicka. Smatra da navijači moraju imati strpljenja sa njim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjećam se, dok sam sam igrao u Romu, Damiano Tommasi je pod pratnjom odlazio iz trening-kampa. Nakon svega je postao idol navijača. Nekad se olako odreknemo pravih fudbalera, moramo mlade pustiti da dokažu potencijal. Ja ću nastaviti da igram u formaciji 4-3-3, to stalno uvježbavamo i tako će ostati", istakao je trener Rome.

Rimski tim je trenutno na petom mjestu Serije A sa 39 bodova i imaju čak 12 bodova manje od vodećeg Napolija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi