Ako vjerujete Džeki čeka vas pravo bogatstvo
Foto: EPA

Utrka za najboljeg strijelca Serije A

Ako vjerujete Džeki čeka vas pravo bogatstvo

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (31) i ove sezone je glavna napadačka uzdanica Rome.

Ipak, Edin za sada nije ni blizu golgeterskog učinka kakvog je imao prošle sezone kada je osvojio titulu najbolje strijelca lige sa 29 golova. Trenutno je Džeko na brojci od devet pogodaka i sa Gonzalom Higuainom dijeli šesto mjesto na listi.

Uvjerljivo vodeći po broju pogodaka je napadač Lazija Ciro Immobile. On je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 20 golova i za sada je najbliži naslovu najboljeg.

Kladionice istinski vjeruju da će ovaj fudbaler na kraju sezone odnijeti titulu najboljeg strijelca. Kvota na njega je 1.75, a uz Immobilea najveći favorit za najboljeg golgetera je Interov Mauro Icardi. Kvota na Argentinca, koji je postigao 18 golova, trenutno je 2.25.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potom slijedi Paulo Dybala sa kvotom 10 (postigao 14 golova), dok su Edin Džeko i Dries Mertens, koji su dominirali prošle sezone dobili kvotu 20. Belgijanac je postigao 10, a Džeko devet golova.

Tako, ako vjerujete Džeki, uplata određene sume na njega vam itekako može donijeti profit, iako je Immobile za sada daleko ispred.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haris
Dzeko je za Romu do sada u svim takmicenjima dao 61 gol.Samo cetiri gola je Edin dao u utakmicama u kojim je Roma porazena. Znaci, voljeli Edina ili ne, ocigledno ekipa ovisi o njemu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi