"Gladovao sam u djetinjstvu i morao sam na ulici zarađivati za hranu"
Imao je priliku sa 23 godine da u Real Madridu ostavi dubok trag, ali ga je užasno ponašanje na kraju koštalo velike karijere

Cassano otvorio dušu o svom životu

"Gladovao sam u djetinjstvu i morao sam na ulici zarađivati za hranu"

Endin Čaušević, foto: EPA

Italijanski fudbaler Antonio Cassano svojevremeno bio je velika nada evropskog fudbala, ali zbog svog ponašanja nikada nije uspio do kraja da pokaže koliko može.

Cassano je na sebe pažnju skrenuo igrama u dresu Rome kada je igrao u tandemu sa Francescom Tottijem, a nakon toga prešao je u Real Madrid gdje je bio dio Galaktikosa. Međutim, Cassano zbog svog ponašanja nije uspio u kraljevskom klubu i samo godinu dana kasnije ponovo se vratio u Italiju nakon čega više ništa nije bilo isto.

Iskusni napadač "uzdrmao" je Apenine kada je imao 17 godina jer je u dresu Barija donio pobjedu protiv Intera (2:1) i već tada je pokazao da je veliki potencijal. Cassano je imao veoma teško djetinjstvo i priznao je da je morao kao dječak zarađivati kako ne bi ostao gladan.

"Iako sam bio u Bariju sa 17 godina i tada sam znao gladovati. Moja majka nije mnogo zarađivala i već sam kao dječak morao da zarađujem za hranu. Snalazili smo se na razne načine. Majka ne govori dobro italijanski jezik jer je odustala od škole kako bi se žrtvovala za djecu. Fudbal sam igrao od malih nogu na ulici i onaj ko je nudio najviše novca imao me jer su te pare, 2-3 eura, mnogo značile mojoj porodici. Onda je došla utakmica protiv Intera i sve se promijenilo", rekao je Cassano, te nastavio:

"Siguran sam da mi je u životu nedostajala osoba s autoritetom koja će mi pokazati pravi put. Sigurno da ne bih bio ovakav i ovako se ponašao da sam imao oca. On nas je napustio kada sam još bio dječak jer je imao drugu porodicu".

Cassano je 2006. godine ostvario veliki transfer u Real Madrid gdje se očekivalo da će pokazati svoj puni potencijal. Kraljevski klub mu je ponudio sve, a u tandemu u napadu igrao je s Ronaldom i Raulom. Više od deset godina kasnije priznao je da ga je njegovo loše ponašanje koštalo da Santiago Bernabeu napustio nakon samo jedne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ostaje mi najveća žal za Real Madridom. Igrao sam u najboljoj ekipi u historiji fudbala i imao sam šansu da dugo ostanem tamo. Ipak, moj instinkt je ponovo pobijedio i pogriješio sam. Nisam mnogo igrao i zbog toga sam vrijeđao Fabija Capella na razne načine. Imao sam 23 godine i bio sam zamjena za Figa i Owena, ali ponašanjem sam sve uništio. Jednom prilikom sam sve razbio u svlačionici kada me trener izveo iz igre i ljutio sam se bez ikakvog razloga. Napustio sam Real nakon samo jedne sezone i to je najveća tuga", dodao je italijanski napadač.

Ovaj 35-godišnji napadač debitovao je u Bariju iz kojeg je 2001. godine prešao u Romu. Kasnije je igrao za Real Madrid, Sampdoriju, Milan, Inter, Parmu i Veronu. U dresu reprezentacije Italije odigrao je 39 utakmica i postigao je deset golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi