Monchi: Samo što možemo reći jeste izvinite, izvinite, izvinite i hiljadu puta izvinite

Katastrofa Rome u Firenci

Monchi: Samo što možemo reći jeste izvinite, izvinite, izvinite i hiljadu puta izvinite

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su doživjeli katastrofu jer su u Firenci poraženi od Fiorentine sa 7:1 u četvrtfinalu Kupa Italije.

Ovo je za Romu bio jedan od najtežih poraza u posljednje vrijeme, te sigurno niko nije mogao ni sanjati da će primiti čak sedam golova. Posao rimskom timu otežao je i bh. napadač Edin Džeko koji je sredinom drugog poluvremena dobio direktan crveni karton.

Džeko je morao ranije pod tuš jer je psovao sudiji i sigurno da ga očekuje kazna. Nakon utakmice oglasio se sportski direktor Rome, Monchi, koji je htio da pošalje izvinjenje navijačima ovog kluba.

"Ovo je vjerovatno najteži i najbolniji trenutak u mojoj karijeri. Nikada nisam vidio takav poraz. Ovo je dan kada se možemo samo izviniti navijačima Rome. Samo što možemo reći jeste izvinite, izvinite, izvinite i hiljadu puta izvinite", rekao je Monchi, te nastavio:

"Mislim da niko od igrača nije očekivao ovo. Ponekad vam jednostavno ništa ne ide. U svlačionici su svi bili nabrijani i svjesni da je ovo jako važna utakmica. Danas niko nije sretan niti opušte. Nekoliko dana ćemo trenirati u miru i pokušati ostati fokusirani. Kada ste u ovakvoj situaciji samo možete ostati zajedno. Ne treba tražiti kaznu jer je za igrače ovo najveća kazna koju su mogli dobiti".

Kakva kazna očekuje Džeku?

Dobro je poznato da zbog direktnog crvenog kartona slijede automatski dva meča suspenzije što znači da će Džeko propustiti naredna dva susreta u Kupu Italije, a vrlo je moguće da bh. kapitena neće biti na terenu na još nekom meču poslije tih.

Disciplinska komisija Italijanskog fudbalskog saveza će odlučivati o visini njegove suspenzije, a u obzir će se naravno uzeti i izvještaj glavnog suca koji će otkriti šta mu je Džeko rekao dok se derao na njega. Treba reći i to da neki smatraju da je Džeko pljunuo suca što se baš ne vidi jasno na snimku, ali ako je to istina onda ga na terenu sigurno neće biti dugo vremena, barem kada je u pitanju Kup.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamanta vjerovatno očekuje nešto duža pauza, ali sve će biti poznatije u narednim satima ili danima. Dobra informacija je ta što se ovaj crveni karton ne prenosi na Seriju A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Nabrojite igrace koje je doticni prodao u zadanje vrijeme Rudriger Emersson Chelsi , pa Salah i Alison Liverpool pa Parades eto ga sada u PSG-u i td.Pa Radja i Strotman kakav je to tim bolan i to sve ispod cijene, Pjanic i njega.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi