Svjetski mediji bruje o potezu Edina Džeke

Dobio direktan crveni karton

Svjetski mediji bruje o potezu Edina Džeke

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su doživjeli katastrofalan poraz na gostovanju protiv Fiorentine koja ih je savladala sa 7:1 i izbacila iz Kupa Italije. Međutim, nakon meča svi bruje o crvenom kartonu kojeg je dobio Edin Džeko.

Niko od igrača Rome sigurno nije mogao ni sanjati da će primiti čak sedam golova u Firenci, te da će biti maksimalno poniženi. Ovim porazom Roma se oprostila od Kupa Italije, no sada to njima nije ni bitno toliko.

Međutim, ono što je obilježilo utakmicu sigurno je potez bh. napadača Edina Džeke. Džeko je u igru ušao na početku drugog poluvremena, ali je u 72. minuti morao pod tuš zbog direktnog crvenog kartona. Sudija nije svirao očigledan faul nad Pellegrinijem, a onda su uslijedili protesti igrača Rome.

Pellegrini je zbog prigovora dobio žuti karton, a onda je Džeko odlučio da se uključi, te je nakon psovke dobio crveni karton. Mediji širom Evrope špekulišu i o tome da li je Džeko možda pljunuo sudiju, no na snimku se to ne vidi, te su veoma male šanse da se to desilo.

O potezu Edina Džeke bruji cijeli svijet, te su mnogi iznenađeni potezom iskusnog bh. napadača. U fotogaleriji možete vidjeti neke od reakcija uglednih svjetskih medija, ali i medija iz regiona.

Kakva kazna očekuje Džeku?

Dobro je poznato da zbog direktnog crvenog kartona slijede automatski dva meča suspenzije što znači da će Džeko propustiti naredna dva susreta u Kupu Italije, a vrlo je moguće da bh. kapitena neće biti na terenu na još nekom meču poslije tih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Disciplinska komisija Italijanskog fudbalskog saveza će odlučivati o visini njegove suspenzije, a u obzir će se naravno uzeti i izvještaj glavnog suca koji će otkriti šta mu je Džeko rekao dok se derao na njega. Treba reći i to da neki smatraju da je Džeko pljunuo suca što se baš ne vidi jasno na snimku, ali ako je to istina onda ga na terenu sigurno neće biti dugo vremena, barem kada je u pitanju Kup.

Dijamanta vjerovatno očekuje nešto duža pauza, ali sve će biti poznatije u narednim satima ili danima. Dobra informacija je ta što se ovaj crveni karton ne prenosi na Seriju A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
pa nije guzio sudiju???joj mediji su najvece zlo!!!
1 4
mer12
Ko je gledao utakmici vidjeo je da mediji lazu...al et suta cemo vidjeti..valja napraviti senzaciju
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi