Di Francesco pred novim angažmanom, sveti se Romi?

Želi ga Fiorentina

Di Francesco pred novim angažmanom, sveti se Romi?

E. Škorić

Donedavni trener Rome Eusebio di Francesco pred novim je poslom.

Di Francesco je dobio otkaz nakon poraza Rome od Porta i italijanski stručnjak traga za novim poslom, a čini se da ga je i pronašao.

Umjesto Di Francesca je Roma imenovala Claudija Ranierija, a bivši trener Sassuola navodno bi mogao da sjedne na klupu Fiorentine.

Ipak se radi o treneru kojeg puno cijene u Seriji A, a Fiorentina je navodno stupila u pregovore s njim, no ima i jedan problem.

Naime, EDF je još uvijek na platnom spisku Rome, koja mora da mu isplati tri miliona eura svake godine, a ugovor s Rimljanima ima do 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, Fiorentina svom trenutnom treneru Pioliju nudi daleko manje novca, pa vidjet ćemo je li tim iz Firence spreman da poveća taj iznos kako bi nagovorio Di Francesca na dolazak.

Osim njega, na listi želja Fiorentine je i trener Chelseaja Maurizio Sarri, pa čak i bivši stoper Milana Alessandro Nesta, koji sada vodi Perugiju u Seriji B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi